Jazz, soul ja rock kohtaavat Jose Mäenpään ja Jay Kortehiston yhteiskonsertissa

1401
lukukertaa
Jay Kortehisto. Kuva: Hanna Sakara.

Kotimaisella musiikkikentällä pitkään soittajina vaikuttaneet Kortehisto ja Mäenpää julkaisevat debyyttialbuminsa, joilla miehiä kuullaan myös laulajina. Levyjä juhlistetaan yhteiskonsertissa 9.3. Helsingissä.

Josén Pimeä Puoli ja Jay Kortehisto vieraanaan Timo Lassy
Pe 9.3. klo 20.30
Nukketeatteri Sampo
Erottajankatu 7, 00130 Helsinki
Liput: 15/8 eur ovelta ja ennakkoon (lippu.fi)

Mm. Dalindèo ja Ricky-Tick Big Band -kokoonpanoista tutun trumpetisti Jose Mäenpäänoma yhtye Josén Pimeä Puoli ammentaa vanhan jazzin, soulin, rokin ja suomalaisten iskelmien vaikutteista. Mäenpään rinnalla yhtyeessä vaikuttavat erityisesti kokeellisen musiikin saralla kunnostautunut rumpali Jussi Miettola sekä pitkän uran opettajana ja freelance-muusikkona tehnyt basisti Arto Nurmi.

Mäenpään lailla pasunisti Jay Kortehistoa kuullaan samannimisellä debyyttilevyllään sekä soittajana että laulajana. Kortehisto on vaikuttanut yli kaksi vuosikymmentä suomalaisella kevyen musiikin kentällä. Uralle mahtuu lähes 200 levytystä eri artistien kuten Dallapén, Jimi Tenorin ja Elastisen albumeilla, lukuisten televisio-ohjelmien house-bandejä sekä keikkoja niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin areenoilla.Kortehiston vahvasti melodisissa sävellyksissä kuuluu vaikutteita monipuolisesti jazzin perinteen lisäksi esimerkiksi soulista. Yhtyeessä soittavat kotimaisen jazzin nimekkäimpiin tekijöihin kuuluvat saksofonisti Pope Puolitaival, pianisti Mikael Jakobsson, basisti Antti Lötjönen sekä rumpali Jaska Lukkarinen.

Keikalla kuullaan lisäksi vierailijana saksofonisti Timo Lassya.

Pienestä asti musiikkia tehnyt Jose Mäenpää on opiskellut trumpetinsoittoa, laulua ja musiikkikasvatusta mm. Sibelius-Akatemiassa. Ammattimuusikkona 15 vuotta toiminut Mäenpää on työskennellyt niin säveltäjänä, sanoittajana kuin sovittajana sekä toiminut laulunopettajana Sibelius-Akatemiassa.

Jay Kortehisto on Seinäjoelta kotoisin oleva laulaja sekä pasunisti. Jay aloitti musiikkiharrastuksen 5-vuotiaana viulunsoitolla. 1994 tie vei hänet Helsinkiin Oulunkylän Pop & Jazz konservatorioon opiskelemaan muusikoksi, pääaineenaan pasuuna. Kuitenkin jo seuraavana vuonna ammattilaiskenttä imaisi hänet syövereihinsä ja siitä lähtien Jay onkin soittanut laajasti kevyen musiikin kentällä kaikkea jazzin ja iskelmän väliltä. Vuonna 2013 perustetun Screaming Jay & The Bonesin solistina toimiminen on lisännyt laulun osuutta Jayn muusikkoudessa. Jay tunnetaan karismaattisena sekä ilmaisuvoimaisena esiintyjänä.

Jay Kortehisto
CD/digi
1. Arlanda / 2. Kengät kulkee / 3. Kuuleeko maa / 4. Sydämen lääke / 5. Viiden minsan Shangri-La / 6. Haaveet hajalla on / 7. Kuu / 8. Hankoon / 9. Haihtuis pois

Jay Kortehisto, laulu ja pasuuna
Pope Puolitaival, saksofoni
Mikael Jakobsson, piano
Antti Lötjönen, basso
Jaska Lukkarinen, rummut
Vierailijat:
Jukka Eskola, trumpetti / Timo Lassy, saksofoni
Äänitys, miksaus, tuottaja: Abdissa Mamba Assefa
Sävellykset:
Jay Kortehisto ja Pope Puolitaival
Sanoitukset: Kanerva Pasanen ja Juki Välipakka

Josén Pimeä Puoli
Jose Mäenpää; laulu, piano, kappaleet
Arto Nurmi; basso
Jussi Miettola; rummut

Josén Pimeä Puoli: Ihanasti Kyyninen
KummaHC tuotanto, LP/Digital
1. Ihanasti kyyninen / 2. Tiskata saa / 3. Beguine-nainen / 4. Kova luu / 5. Foliohattuhommaa / 6. Tuhkaa / 7. Hoivaiija / 8. BUM BUM / 9. Mies, nainen & rakkaus / 10. Tajunnanvirtaa / 11. Sanan helinää

Levyn kaikki kappaleet: Jose Mäenpää
Vierailijat: Pedro Hietanen, harmonikka (Foliohattuhomma) ja Pope Puolitaival, saksofoni, (Tuhkaa)Ihanasti kyyninen -video