Kadri Voorand Quartet Café Tiljanissa

2261
lukukertaa
Kadri Voorand. Kuva: Vallo Kruuser.

Flame Jazz tuo yhdessä Viro-instituutin kanssa Turkuun yhden Viron rakastetuimmista artisteista. Valovoimainen Kadri Voorand on todellinen jazzin suurlähettiläs, jonka kiihkeä lavaesiintyminen, fantastiset improvisaatiot ja persoonallinen musiikki ovat lumonneet sekä kotiyleisön että musiikinystävät ympäri maailmaa.

Upeaääninen virolaislaulaja ja säveltäjä Kadri Voorand on valloittanut persoonallaan ja musiikillaan jazzin ystävät ympäri maailmaa. Kadri palkittiin tänä vuonna Viron parhaana naisartistina, ja hänen yhtyeensä kolmas levy Armupurjus voitti parhaan jazzalbumin sarjan. Musiikillinen raikkaus, aktiivisuus kansainvälisellä kentällä ja Kadrin maanläheinen persoona ovat tehneet hänestä yhden Viron rakastetuimmista muusikoista.

Kadri Voorand on opiskellut jazzia Viron musiikki- ja teatteriakatemiassa sekä Tukholman kuninkaallisessa musiikkiakatemiassa. Vuonna 2012 hän kiersi Eurooppaa alle 30-vuotiaiden soittajien muodostaman European Jazz Orchestran solistina. Hänet on palkittu useasti sekä kotimaassaan että kansainvälisesti, mm. vuonna 2015  hän voitti Jazzkaar-festivaalin parhaan jazzmuusikon palkinnon. Voorand on myös esiintynyt useilla kansainvälisillä levytyksillä ja tehnyt yhteistyötä mm. säveltäjä Anthony Brankerin kanssa USA:ssa.

Tällä hetkellä Kadri Voorand työskentelee vanhassa opinahjossaan Virossa jazzosaston nuorimpana opettajana. Hän johtaa myös kuusihenkistä Estonian Voices -lauluyhtyettä. Hyvällä syyllä voidaan sanoa, että nuorena ja lupaavana lahjakkuutena pidetty muusikko on täyttänyt hänelle asetetut odotukset moninkertaisesti.

Kadri Voorand Quartet esiintyy Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa Turun Kirjamessujen ensimmäisen päivän iltana, ja Kadrin voi bongata jo klo 13 messujen avajaistapahtumassa sekä Viron messuosastolla.

“Kadri Voorand is a first class joyfully rousing entertainer with a great voice, great timing with a group of first class musicians closely tied together and flexibly underpinning her spontaneous asides and excursions.” – London Jazz News

Flame Jazz: Kadri Voorand Quartet (ES)
Pe 6.10.2017 klo 22 (ovet klo 21)
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Kadri Voorand – laulu
Paul Daniel – kitara
Taavo Remmel – basso
Ahto Abner – rummut

Ennakkoliput: Ticketmaster (+palvelumaksu 2,5 €)
Åbo Svenska Teaterin lippukassa, Hansakortteli
Normaali 15 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 12 €
S-etu 13,5 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)

Lipunmyynti myös ovella klo 21 alkaen.