Herd tekee kaksi esiintymismatkaa Etiopiaan

1692
lukukertaa
Kuva: Otto Virtanen.

Vibrafonisti Panu Savolaisen, basisti Mikko Pellisen sekä rumpali Tuomas Timosen muodostama vibrafonitrio Herd tekee esiintymismatkat Etiopiaan marras- sekä joulukuussa 2017. Vierailut ovat osa Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia ja ne järjestää Addis Abeban Suomen suurlähetystö.

Marraskuun 10.-11. Herd konsertoi kahteen otteeseen Bahir Darissa Suomen suurlähetystön sekä Bahir Darin yliopiston järjestämän, sukupuolitasa-arvoon sekä naisten panokseen yhteiskunnan kehittämisessä keskittyvän Women in Development -konferenssin yhteydessä. 6.-9. joulukuuta yhtye esiintyy laulaja Yonan kanssa Addis Abebassa mm. suurlähetystön järjestämässä Suomen itsenäisyyspäivän juhlassa, Villa Verde -ravintolassa sekä yhdessä paikallisten muusikoiden kanssa. Lisäksi molempien matkojen yhteydessä Herd tekee opetusvierailuja Addis Abeban yliopiston Yared Music Schooliin sekä Jazzamba-musiikkikouluun.

Vuonna 2009 perustettu, Panu Savolaisen luotsaama jazztrio Herd tunnetaan energisen triosoittonsa lisäksi lukuisista yhteistyöprojekteistaan eri solistien kera, tunnetuimpana suomalaiseen jazziskelmään pureutunut huippusuosittu Jazzbasilli laulaja Aili Ikosen kanssa. Uransa aikana yhtye on mm. voittanut yleisradioliitto EBU:n arvostetun European Jazz Competition -jazzyhtyekilpailun, isännöinyt omia HERD-klubejaan Kansallisteatterin Lavaklubilla, esiintynyt Helsingin Musiikkitalon avajaisseremonioissa, sekä toiminut Pori Jazz -festivaalin house bandina.

Lukuisista eri yhteyksistä tuttu Yona tunnetaan musiikillisena kameleonttina, joka on kotonaan niin popin, tangon kuin vaikkapa räpinkin parissa. Omaa tietään kulkeva laulaja-lauluntekijä on kasvattanut suosiotaan hiljalleen, mutta varmasti jo seitsemän sooloalbumin verran.

www.facebook.com/herdtrio
www.panusavolainen.com