UMO ja Marshall Gilkes tähdittävät Brass @ Sibelius Academy -festivaalia

1220
lukukertaa
Marshall Gilkes.

UMO Jazz Orchestra ja yhdysvaltalainen pasunisti Marshall Gilkes yhdistävät voimansa kesäkuussa toista kertaa järjestettävässä Brass @ Sibelius Academy -tapahtumassa.

Helsingin Musiikkitalossa 8. kesäkuuta järjestettävässä konsertissa kuullaan materiaalia Gilkesin kaksi Grammy-ehdokkuutta saaneelta Köln-albumilta. Lisäksi Gilkes säveltää ja sovittaa muutamia uusia kappaleita tätä konserttia varten.

Marshall Gilkes on yhdysvaltalainen pasunisti ja kapellimestari, joka on vaikuttanut muun muassa Maria Schneiderin orkesterissa, Vanguard Jazz Orchestrassa ja WDR Big Bandissa. Hän yhdistelee jazzin spontaaniutta klassiseen musiikkiin tavalla, joka on tehnyt hänestä kysytyn esiintyjän, säveltäjän ja rivimiehen. Gilkes myös opettaa kahden päivän ajan Brass @ Sibelius Academy -festivaalilla. Haku mestarikurssille on avoin kaikille pasunisteille ja se on käynnissä 28.4. 2017 mennessä.

UMO Jazz Orchestra on Suomen ainoa ammattimaisesti toimiva big band, jonka 16-miehinen kokoonpano tekee vuosittain noin 80 konserttia. Ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistellen yllätyksellisesti vanhaa ja uutta.

Brass @ Sibelius Academy on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälinen vaskisoitinten koulutus- ja konserttitapahtuma, joka järjestetään 5.–10.6.2017 Helsingissä. Tapahtuma on osa Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston käynnistämää vaskipuhallinkoulutuksen kehittämishanketta, jonka avulla halutaan vahvistaa vaskimusiikin osaamista sekä lisätä vaskimusiikin harrastustoimintaa Suomessa.

Brass @ Sibelius Academy: UMO & Marshall Gilkes (USA)
8.6.2017 klo 20 Helsingin Musiikkitalo, Sonore-sali
Konserttiliput: 14,50/7,50 Ticketmaster ja 12/6€ (Musiikkitalon lipunmyynti)