Suomalais-tanskalainen Vela julkaisee debyyttinsä

1000
lukukertaa

vela

Suomalais-tanskalainen duo Vela julkaisee odotetun debyyttilevynsä 10.2.2017. Levyn musiikillinen kieli liikkuu taidokkaasti jazzin ja kokeellisen klassisen musiikin välimaastossa luoden kuuntelijalle monipuolisen maailman mihin tarttua. Levy on uskollinen Velan improvisaation värittämälle keikkatunnelmalle.

Eclipse Music julkaisee suomalais-tanskalaisen duon ensimmäisen levyn tuomaan väriä suomalaisen jazz-kentän alkuvuoteen. Velan omakseen ottama väkevä ja puhdas äänimaailma toistuu upeasti levyllä, joka kumartaa niin jazzille kuin kokeellisemman klassisen musiikin perinteille. Sellon tumma kaiku luo lähes elokuvamaista tunnelmaa, jota värittää pianon piirtämä kuva yllätykselle ominaisesta voimasta. Levy istuu hyvin pohjoismaiseen mielenmaisemaan ja yllättää kuulijan vahvoilla tunnetiloillaan. Kummankin artistin ote kuuluu levyllä luoden harmonisen ja ehjän kokonaisuuden, joka tuo jotain uutta jokaisella kuuntelukerralla.

Vela muodostuu kahdesta lahjakkaasta muusikosta. Suomalaisen Aino Juutilaisen kyky käsitellä selloa on monipuolinen, yllättävä ja riemastuttavan vapaa. Sellisti on saanut mainetta loistavana improvisoinnin osaajana, mikä on selkeästi esillä levyllä. Tanskalainen Esben Højlund maalaa pianollaan mukaan rytmisiä elementtejä ja kirkkaita sävyjä, jotka yhdessä sellon kanssa määrittelevät hienosti Velan itsensä mainitseman mikrokosmisen äänimaailman. Pianisti palkittiin toisella sijalla vuoden 2016 alussa Tanskan Radion kilpailussa nuorille jazzsäveltäjille Velalle säveltämällä teoksellaan ”Morgen”. Kumpikin duon jäsen säveltää musiikkia ja kaikki levyn kappaleet ovat duon omasta kynästä.

VELA
Aino Juutilainen (FI), sello
Esben Højlund (DK) , piano

featuring
Anders Vestergaard (DK), rummut

Lisätiedot ja videot:
http://www.ainojuutilainen.com/
http://esbenhoejlund.com/vela/
VELA LIVE:
su 30.4. Pori, Validi Karkia -klubi Porin pääkirjasto
ke 3.5. Helsinki, Kallion Teatteri

www.eclipse-music.net