Harri Kuusijärvi Koutukselta toinen albumi

1267
lukukertaa

koutus2

 

Harri Kuusijärvi Koutus on lappilaislähtöisen harmonikansoittaja Harri Kuusijärven johtama yhtye, jonka määritelmiä kaihtava, muun muassa avantfuusiohaitarijazziksi kuvailtu musiikki tuo harmonikan uuteen valoon. Nykymusiikin eri muodoista ammentava ryhmä soittaa Kuusijärven sävellyksiä, jotka improvisaatio polttoaineenaan liikkuvat taide- ja maailmanmusiikin, jazzin sekä rockin laajassa rajamaastossa.

Yhtyeen huhtikuussa 2014 julkaistu debyyttialbumi Koutus sai osakseen kansainvälistä huomiota ja ylistäviä arvioita niin jazz-, rock- kuin maailmanmusiikkikriitikoilta. Toisella, Eclipse Music -levymerkin helmikuussa 2017 julkaisemalla levyllään Music For A Family Picnic yhtye vie musiikkiaan yhä syvemmälle pohjoisiin mielenmaisemiin:

”Music For A Family Picnic -nimi jäi elämään, kun joku joskus musiikkiamme kuvaillessaan tokaisi, ettei sitä ainakaan perheensä piknikillä soittaisi. Uuden levyn musiikki ammentaa paljolti ihmiselämän koukeroista, ihmiskohtaloista ja ihmiskunnan päättömyydestä. Nimi tuntui siis sopivalta uudelle albumille, joka on tavallaan ääniraita tälle kaikelle: ohjelmamusiikkia ihmiskunnan piknikin kohtauksiin.”
– Harri Kuusijärvi

Uudella albumilla viisihenkiseksi kasvaneen yhtyeen jäsenet toimivat kukin aktiivisesti suomalaisen maailmanmusiikin ja jazzin kentällä. Myös nykymusiikin parissa aktiivisesti toimivaa Kuusijärveä on kuultu muun muassa yhtyeissä Sampo Lassila Narinkka, Tango á la Yona, Tero Hyväluoma Frost V ja Zazambor.

Hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat Veikki Virkajärvi (Njet Njet 9, Aapo Heinonen Quintet), Eero Tikkanen (Mopo, The Mystic Revelation of Teppo Repo, Mikko Innanen 10+), Teho Majamäki (Teho Majamäki Travelogue, Ismo Alanko Teholla) sekä useista jazz- ja maailmanmusiikkikokoonpanoista tunnettu Jesse Ojajärvi.

Harri Kuusijärvi · harmonikka, efektit, sävellykset
Veikki Virkajärvi · sähkökitara
Eero Tikkanen · basso
Teho Majamäki · vibrafoni, lyömäsoittimet, efektit
Jesse Ojajärvi · rummut

KOUTUS LIVE:
15.2.2017 Harri Kuusijärvi Koutus @ Validi Karkia, Pori
16.2.2017 Harri Kuusijärvi Koutus @ Kokkolan Talviharmonikka, Pietarsaari
17.2.2017 Harri Kuusijärvi Koutus @ Kokkolan Talviharmonikka, Kokkola

www.harrikuusijarvi.net
www.eclipse-music.net

”Harri Kuusijärvi Koutus pistää totaalisesti uusiksi kuluttajan mielikuvat harmonikkamusiikista.
★★★★★ 5/5 tähteä”
– Juha Seitz / Soundi 2014

”Unexpected, curious, striking, offbeat, rockin’, avant-garde, and fucking good. – – Koutus is one of the best discs to emerge this year, regardless of category.”
– Mark S. Tucker / FAME 2014

”I have to say that I don’t think I’ve ever been completely astonished at the first listen to a CD as when I slipped in Harri Kuusijarvi Koutus’s debut – – Koutus is startling, stunning and ferocious.”
– TJ Nelson / World Music Central