Keväällä kolme Panurama-klubia

1327
lukukertaa

Vibrafonisti Panu Savolaisen isännöimän Panurama-klubisarjan kevätkausi käynnistyy perjantaina 3.2., kun Panu Savolainen Trion vieraaksi Kansallisteatterin Lavaklubilla nousee saksofonisti Timo Lassy. Tuoreessa triossa soittavat Savolaisen ohella sähköbasisti Jori Huhtala sekä rumpali Ville Pynssi. Illan aikana kuullaan mm. Savolaisen tuoreita sävellyksiä niin trio-kokoonpanolla kuin saksofonisolistin kera.

Kuumimpiin jazznimiimme lukeutuva Lassy tunnetaan erityisesti omasta, 10-vuotisjuhlavuottansa viettävästä Timo Lassy Bandistaan. Vastuttamattomasta svengistään tunnettu yhtye on julkaissut viisi albumia ja esiintynyt lukemattomilla loppuunmyydyillä klubeilla. Lassyn tuoreimpiin töihin lukeutuu mm. Pikku Kakkosesta kertovan dokumentin musiikin säveltäminen.

Alunperin keväällä 2014 alkaneessa Panurama-klubisarjassa Panu Savolaisen vieraaksi saapuu joka kuukausi suomalaisen musiikkielämän tähtiä, joiden kanssa hän luo jokaiseen iltaan oman mielenkiintoisen ja yllätyksellisen musiikillisen kokonaisuutensa. Tänä keväänä tulevilla klubeilla vierailevat laulaja Aili Ikonen sekä kansanmusiikkiyhtye JPP. Aiemmin klubilla ovat vierailleet mm. Johanna Iivanainen, Teppo Mäkynen, Maria Kalaniemi, Minna Pensola, Jukka Perko sekä Felix Zenger.

Panu Savolainen tunnetaan parhaiten mm. maineikkaan European Jazz Competition -kilpailun voittaneesta HERD-yhtyeestään. Pori Jazzin Vuoden taitelijaksi vuonna 2010 valittu Savolainen on muusikon työnsä ohella isännöinyt suosittuja HERD-klubeja ja Panurama-klubeja Kansallisteatterin Lavaklubilla syksystä 2012 alkaen, minkä lisäksi hän toimii Sipoon Kalkkiranta Jazz -festivaalin taiteellisena johtajana. Vuonna 2015 Savolainen teki uuden aluevaltauksen kootessaan Toivo Kärjen 100-vuotissyntymävuoden kunniaksi juhlakonsertin, jossa hänen luotsaamansa trio esiintyi viiden maamme johtavan sinfoniaorkesterin solistina kapellimestarinaan Jaakko Kuusisto.

pe 3.2. klo 21 Panurama-klubi: Panu Savolainen Trio & Timo Lassy
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen teatterikuja 1)

Timo Lassy, saksofoni
Jori Huhtala, sähköbasso
Ville Pynssi, rummut
Panu Savolainen, vibrafoni ja isännöinti

Liput 12/8 € Kansallisteatterin lippumyymälästä, sarjalippu kevään iltoihin 30 €.

Tulevat Panurama-klubit:

pe 3.3. vieraana Aili Ikonen
pe 7.4. vieraana JPP (Järvelän Pikkupelimannit)

www.panusavolainen.com
www.facebook.com/panusavolainenvibes