Mirja Mäkelä Trio Suomen kiertueella 25.10.-11.11.

1321
lukukertaa

 

Mirja Mäkelä Trio kiertää Suomea 25.10.-11.11. Suomen Jazzliiton ja Jazz HUG:in yhteistuotantokiertueella. Laulaja Mirja Mäkelän, kitaristiTeemu Viinikaisen ja basisti Juho Kivivuoren muodostama trio julkaisi vuosi sitten odotetun toisen, My Hidden Joys -nimeä kantavan albuminsa. Nyt kymmenvuotisjuhlaa viettävä yhtye aloittaa kiertueensa Lappeenrannasta ja soittaa kolmen viikon aikana kymmenen keikkaa eri puolilla Suomea muun muassa Porissa, Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa. Marraskuun 11. päivä kiertueen päätöskeikka kuullaan Turun Flame Jazz Clubilla Café Tiljanissa.

Mirja Mäkelä Trion jäsenet ovat kaikki tuttuja suomalaisen jazzkentän seuraajille eri yhteyksistä. Trion liideri ja vokalisti Mirja Mäkelä on tehnyt pitkän uran laulajana ja säveltäjänä muun muassa JimJamMurMurissa, The Helsinki Koto Ensemblessä sekä Jazzsiskoissa ja oli Sibelius-Akatemiasta valmistuessaan vuonna 1999 Suomen ensimmäinen musiikin maisteriksi valmistunut jazzlaulaja. Vuonna 2000 debyyttialbuminsa Secret Playground julkaissut Mäkelä  on myös pidetty opettaja, ja Sibelius-Akatemian jazzosaston opettajapestin lisäksi hän on toiminut Espoon musiikkiopiston pop/jazzlinja Ebelin johtajana vuodesta 2007 lähtien. Yhtyeen kitaristina kuullaan suvereenina instrumentalistina ja sielukkaana tulkitsijana tunnettua Teemu Viinikaista, joka on vuosien mittaan soittanut lukuisten huippuyhtyeiden, kuten Jukka Perko Avaran, Panu Savolainen Toivon sekä Eero Koivistoisen ja Jukkis Uotilan yhtyeiden riveissä. Trioa täydentää Suomen kysytyimpien basistien joukkoon noussut Juho Kivivuori, joka on vaikuttanut muun muassa Nassaun Fasaanissa, Ketola Rewiredissa, Zanderissa sekä Olli Hirvosen ja Joonas Haaviston yhtyeissä.

Vuonna 2008 Runoisa -debyyttialbumin julkaissutta Mirja Mäkelä  Trioa on kehuttu persoonallisista ja raikkaista sävellyksistään, mielenkiintoisista sovituksistaan ja soitinnuksistaan sekä välittömästä, mutta vangitsevasta tunnelmastaan. Lokakuun 25. päivä alkavalla juhlakiertueella kuullaan materiaalia uusimmalta My Hidden Joys -levyltä, jonka sävellykset ovat pääasiassa Mäkelän omia ja pohjautuvat kotimaisten runoilijoiden, kuten Kirsi Kunnaksen ja Heimo Hatakan teoksiin. ”Kymmenen vuotta yhteissoittoa takana ja tuntuu, että nyt alamme päästä vauhtiin”, Mäkelä nauraa ja kertoo, että odotettavissa on riehakas mutta intiimi kiertue, jossa mennään joustavasti moniin eri tunnelmiin. Yhtyeen vahvuutena hän pitää luottamusta, joka on syntynyt vuosia kestäneestä yhteistyöstä. ”Olemme soittaneet pitkään yhdessä ja sen myötä uskallamme heittäytyä ja ottaa riskejä – jokainen keikka on kuin seikkailu!”

Mirja Mäkelä Trio Suomen Jazzliiton ja JazzHUGin yhteistuotantokiertueella 25.10.-11.11.

ti 25.10. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä
ke 26.10. klo 19 Joensuu, Pakkahuone
to 27.10. Kuopio
pe 28.10. klo 21 Pori, JazzGalleria
ti 1.11. klo 20 Savonlinna, Wanha Kasino
ke 2.11. klo 21 Jyväskylä, Ravintola Poppari
to 3.11. klo 19 Kajaani, Kaukametsän kongressi- ja kulttuurikeskus, KOUTA-sali
la 5.11. klo 19 Hankasalmi, Niemisjärven maamiesseurantalo
to 10.11. klo 20 Hämeenlinna, Suistoklubi
pe 11.11. klo 22 Turku, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater

Mirja Mäkelä, laulu / Teemu Viinikainen, kitara / Juho Kivivuori, kontrabasso

Yhtyeen Facebook-sivut