Kokko Quartet julkaisee kakkoslevynsä

1179
lukukertaa
orientkokko
Kuva: Johanna Pitkänen.

Kokko Quartetin uusi albumi jatkaa yhtyeen ensimmäisen levyn Like A Riverin (2013) jalanjäljissä, yhdistäen skandinaaviseen jazzilmaisuun tyylikkäästi globaaleja vaikutteita. Orient Express kertoo tarinoita niin menneestä ajasta kuin nykypäivästäkin, kurkottaen Intiaan saakka. Kamelikaravaanit vaeltavat aavikon poikki ja Orient Express –pikajuna tuuttaa kaksiäänistä torveaan tummassa trooppisessa yössä. Albumi sukeltaa myös kalevalaisten legendojen ja myyttien maailmaan, aivan kuten yhtyeen nimi Kokko vihjaa. Musiikissa voi kuulla kuinka seppä Ilmarinen takoo aseitaan ja vedenhaltija Vellamo ohjaa vesien liikkeitä.

Helsinkiläisen vuonna 2010 perustetun Kokko Quartetin musiikki juurtuu skandinaaviseen jazzperinteeseen, mutta sävykkäin intialaisin, arabialaisin ja kuubalaisin vaikuttein. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pianisti Johanna Pitkäsen, saksofonisti Kaisa Siiralan ja basisti Timo Tuppuraisen sävellyksistä. Yhtyeen jäseniä yhdistää kiinnostus vapaaseen ilmaisuun, jazziin ja maailmanmusiikkiin. Kokko Quartetin esikoisalbumi Like a River julkaistiin maaliskussa 2013. Albumi sai hyvän vastaanoton niin kotimaisessa kuin kansainvälisessäkin mediassa. Samana vuonna yhtye esiintyi Jazzahead!-ammattilaistapahtumassa Bremenissä Saksassa. Tämän jälkeen Kokko Quartettia on kuultu isoilla jazzfestivaaleilla kuten Bohemia Jazz Festissä Tsekeissä sekä Pori Jazz –festivaaleilla Suomessa. Joulukuussa 2015 yhtye oli 5 kaupunkia kattavalla Australian-kiertueella.

”Yhtyeen musiikki soljuu kevyen sulavasti. Tyylillisiä genrerajoja rikkoen. Yhdistellään jazzillisin elementein yhtälailla skandinaavisia säveliä, tangoa, intialaista, arabialaista ja kuubalaista tunnelmaa. Aistikkaan hienovaraisesti.”
-Osku Rajala, Jazzrytmit

”The World seen from Finland” -Eric Pozza/Canberra Jazz Blog

Kokko Quartet
Kaisa Siirala, saksofonit ja huilut
Johanna Pitkänen, piano ja koskettimet
Timo Tuppurainen, basso
Risto Takala, rummut

Kokko Quartetin levynjulkaisukonsertit
14.8.2016 Flow Festival, Helsinki
17.8.2016 Juttutupa, Rytmihäiriöklubi, Helsinki
16.9.2016 Ravintola Kairo, Kotka
20.9.2016 JazzAnti, Ravintola Laulumiehet, Helsinki
15.12.2016 Ylioppilasteatteri, Tampere

http://www.kokkoquartet.com