Jyväskylä Big Band lähtee kiertueelle Romaniaan syyskuussa

1352
lukukertaa
Kuva: Aapo Nieminen.
Kuva: Aapo Nieminen.
Kuva: Aapo Nieminen.

Jyväskylä Big Band feat. Elena Mîndru (RO) & Tuomas J. Turunen
Evening in Romania
Su 4.9.2016 klo 18:00
Siltasali, Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput: 15/10 €

Jyväskylä Big Bandin vuoden toinen uuden musiikin konsertti kuullaan Siltasalissa Ilkka Mäkitalon johtamana sunnuntaina 4.9.2016 klo 18:00. Konsertin sävellyksistä vastaavat myös konsertin solisteiksi saapuvat Elena Mîndru (laulu) ja hänen puolisonsa Tuomas J. Turunen (piano). Samalla produktiolla toteutetaan myös konserttikiertue Romaniaan 15.-25.9, missä Jyväskylä Big Band esiintyy mm. tunnetulla Bukarest Jazz -festivaalilla.

Millaista musiikkia saadaan kun yhdistetään suomalaista- ja romanialaista sävelkieltä, sekä modernia big band -musiikkia? Idea konsertille lähti kriitikon palautteesta: ”Etnojazzia kuulee bigband-maailmassa aivan liian harvoin. Mindrulla on nyt näpeissään valmis konsepti, jonka pohjalta kannattaisi yrittää myös koko illan kokonaisuuden valmistamista.” (Ronkanen, KSML 10.3.2015). Konsertissa päästään kuulemaan uusia tilaussävellyksiä kaksi kappaletta. Tuomas J. Turusen Folkloric Moods, joka ammentaa aiheensa suomalaisista kansanlauluista, sekä Elena Mîndrun teos Symmetry, jossa kuullaan symmetriikkaa ja romanialaista sävelkieltä.

Viime keväänä omalla Third Stream Project -yhtyeellään Quartphonic -levyn julkaissut, Romaniasta kotoisin oleva, Elena Mîndru muutti Suomeen opiskelemaan vuonna 2013 ja on siitä lähtien esiintynyt aktiivisesti ympäri Suomea, Romaniaa ja maailmaa eri kokoonpanoissa. Mîndru on julkaissut Elena & Rom Ensemble -yhtyeellään vuonna 2014 Evening in Romania -levyn. Konsertissa tullaan kuulemaan big band -sovituksia myös tämän levyn kappaleista.

Syksyllä Sibelius akatemian tohtoriopinnot aloittava pianisti, säveltäjä ja sovittaja Tuomas J. Turunen toimii useissa eri kokoonpanoissa. Mîndrunkin yhtyeissä esiintyvä Turunen soittaa yhtyeissä, kuten Aili Ikonen Tribute to Ella, Anna Inginmaa & Tuomas J. Turunen duo ja Ilmavoimien Big Band. Turusen soittoa kuullaan mm. Ilmavoimien soittokunnan big bandin uunituoreella ”Aaltoja/Waves”-, sekä viime vuonna julkaistulla Fifth avenue -yhtyeen Tales -levyillä.

Konserttikiertue Romaniaan on jatkoa JBB:n konsertti- ja koulutusmatkoille Eurooppaan. Jyväskylä Big Band on vieraillut vuonna 2015 Lontoossa ja sitä ennen mm. Berliinissä ja Amsterdamissa.

Lisätietoja:
http://www.facebook.com/JyvaskylaBigBand
http://tuomasjuhaniturunen.com
http://www.elenamindru.com/fi/
http://www.jyvaskylabigband.com

Tapahtuma facebookissa