Flame Jazzin syksyssä maailmantähtiä ja salajazzia

1730
lukukertaa
Hanna Paulsberg esiintyy Flame Jazzin keikalla lokakuun lopulla.

Flame Jazzin syyskausi tarjoaa monipuolisia elämyksiä. Konserttisarja jatkaa kansainvälisten artistien vierailuja Turussa – kirkkaimpana tähtenä loistaa marraskuussa Sigyn-salissa esiintyvä legendaarinen 88-vuotias saksofonisti Lee Konitz. Syksyn mittaan kuullaan lisäksi kansainvälisiä huippuartisteja kuten maailman kärkisaksofonisteihin kuuluva Jerry Bergonzi, ruotsalaiskitaristi Ulf Wakenius sekä norjalainen lahjakkuus Hanna Paulsberg.

Flame Jazz Messengers on tuore konserttisarjan ympärille perustettu kokoonpano. Flame Jazzin ”talon orkesteri” aloittaa syyskuussa toimintansa julkaisemalla Severi Pyysalon ja Jussi Fredrikssonin sävellyksistä koostuvan albumin Port Arthur. Turkulaisten muusikoiden sekä tähtisolistien kuten Verneri Pohjolan ja Karl-Martin Almqvistin muodostama sekstetti tuo paikalliselle musiikkikentälle uusia positiivisia väristyksiä. Flame Jazz Messengers -levynjulkaisukonsertti järjestetään Turun konservatorion Sigyn Clubilla perjantaina 9.9.

Järjestyksessään yhdeksäs Flame Jazz Cruise kokoaa 24.9. Viking Gracelle peräti neljä kotimaista huippulaulajaa. Teemaltaan soulmusiikkiin kallistuvalle risteilylle saapuu SuomiLOVEsta ja Sunrise Avenuesta tuttu Osmo Ikonen, hiljattain uuden albumin julkaissut Nina Mya, nerokas Tuomo Prättälä legendaarisen Q-Continuum -yhtyeen paluukeikalla sekä suomisoulin positiivisin hahmo Mikko Pettinen 11-henkisen Happy People -orkesterin kanssa. Laivalla kuullaan myös instrumentaalimusiikin ajankohtaisia helmiä kuten Oddarrang ja Martti Vesala Soundpost Quintet.

Suosittu ruokafestivaali Food & Fun on mielenkiintoinen uusi yhteistyötaho. Hyvä ruoka ja jazz ovat luontevia sielunkumppaneita, ja Flame Jazz ja Food & Fun tarjoavat yleisölle kokonaisvaltaisen moniaistinautinnon neljän illan ajaksi. Esiintyjinä viikon konserteissa on uuden Love Bullet -levyn tiimoilta ensimmäistä kertaa Turussa vieraileva Timo Lassy Band, Turku Jazz Orchestra & Panu Savolainen, Elifantree sekä legendaarinen urkuri Jukka Gustavson yhtyeineen.

Syksyn erikoisuus on marraskuussa Manilla-teatterissa järjestettävä salakonsertti, jossa esiintyjät paljastuvat vasta lavalle noustessaan. Yllätysten ilta testaa todella yleisön luottamusta Flame Jazzin taiteellisiin valintoihin!

Syyskausi päättyy joulukuussa yhteiskonserttiin Turku Jazz Orchestran kanssa, kun big bandin solistina kuullaan vuoden 2016 Flame Jazz -artistia rumpali Teppo Mäkystä. Konsertin aloittaa kansainvälisesti menestynyt Aki Rissanen Trio.

Laadukasta jazztarjontaa löytyy Flame Jazz -ohjelmasta syksyn jokaiselle viikolle:

SYYSKUU

Pe 2.9. Ulf Krokfors Quartet, Jazzklubi Monk
Pe 9.9. Flame Jazz Messengers -levyjulkkarit! (FI/SE), Sigyn Club, Turun konservatorio
Pe 16.9. Jerry Bergonzi Quartet (USA/DK/SE), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
La 24.9. Flame Jazz Cruise 9, Viking Grace
Pe 30.9. Tampere Special: Rakka + Blackmotor, Jazzklubi Monk

LOKAKUU

Ke 5.10. Food & Fun: Elifantree (SE/FI), Tiirikkala
To 6.10. Food & Fun: Jukka Gustavson Organ Fusion Band, Tiirikkala
Pe 7.10. Food & Fun: Timo Lassy Band + Buba Wii Aa, Börs Night Club
Pe 14.10. Flame Jazz Talent Night: Katu Kaiku + O. Saastamoisen kvartetti, Jazzklubi Monk
Pe 21.10. Hanna Paulsberg Concept (NO), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 28.10. The Husband, Sigyn Club, Turun konservatorio

MARRASKUU

Pe 4.11. Jari Perkiömäki Organic Baritone Quartet, Sigyn Club, Turun konservatorio
Pe 11.11. Mirja Mäkelä Trio, Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 18.11. Salakonsertti, Manilla-teatteri, Aurinkobaletti
Pe 25.11. Luca Aquino OverDOORS (IT), Jazzklubi Monk
Ke 30.11. Jeff Denson Trio & Lee Konitz (USA), Sigyn-sali

JOULUKUU

Pe 2.12. Alexi Tuomarila Trio, Sigyn Club, Turun konservatorio
Pe 9.12. Ulf Wakenius & Niklas Winter Duo (SE/FI), Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Pe 16.12. Classics Meet Modern: Turku Jazz Orchestra & Teppo Mäkynen: Tribute to Mel Lewis + Aki Rissanen Trio, Logi 3, Logomo

www.flamejazz.com