Odd Funk Records julkaisee psykedeelisen jazz-LP:n

1359
lukukertaa

oddjazz

Hämeenlinnalainen Odd Funk Records julkaisee avantgardistisen, ei-akateemisen jazz-levytyksen, jolla etnisesti svengaava kappalemateriaali kohtaa analogiestetiikkaan luottavan äänilevytuotantoajattelun. Tuotannosta vastaavat afrofunkia skulaavasta pääprojektistaan The Blassicsista hetkeksi irtaantuneet Tuure Tammi ja Juha Sarkkola. Odd Jazz Vol.1 levyä tehdessään tuottajakaksikko antautui elämään hetkessä musiikillisten heimoveljiensä seurassa, esikuvinaan enimmäkseen tuntemattomat mutta myös tunnetummat suuruudet 1960-luvun lopun ja 1970-luvun alun maailmanlaajuisesta tietoisuuden rajoja avartavasta jazz-liikkeestä.

Aktiivisina levynkeräilijöinä, dj:nä sekä levy-yhtiön omistajina tunnetut Tammi ja Sarkkola etsivät kaikkialta maailmasta jatkuvasti äänitteitä, jotka vetoavat heidän äärimmäisen vaativaan ja kokeneeseen musiikkimakuunsa. Odd Jazz Vol. 1 kohdalla heidän mottonsa onkin ollut, että jos sellainen musiikki ja äänimaisema, jota haluttaisiin levyltä kuulla ja soittaa kuuntelijoille ei ole saatavilla tai olemassa, on se tuotettava ja julkaistava itse.

Odd Jazz Vol. 1 on ensimmäinen osa Odd Funk Recordsin avaruudellista jazz-trilogiaa, jossa kytkeydytään soitannollisesti ja henkisesti sellaiseen jazziin, joka monilta on jäänyt kuulematta ja tuntematta.

Levy julkaistaan yhteistyössä toisen riippumattoman hämeenlinnalaisen levy-yhtiön Autotehtaat Levyjen kanssa.

Liitteenä levyn mukana jaeltava oikeaan mielentilaan johdatteleva teksti.
Odd Jazz Vol. 1 produced by The Blassics

Odd Funk Records LP, Oddfunk006 (julkaisupäviä 27.4.2016)

A: 1 The dancers of Tanguelan / 2. Shango / 3. To see means to know? / 4. The spirits of the dead / 5. Python / 6. Sangoma

B: 1. Vodun talisman / 2. Himalayan winds / 3. Nag chamba street / 4. Lava / 5. Unknown / 6. Odd sticks
Odd Jazz Vol. 1 heimoveljet

Jouni Joronen – piano, tenorisaksofoni, huilu (A1, A4, B4) / Mikko Myllyniemi – sitar, lyömäsoittimet (B2, B3) / Arttu Launis – tenorisaksofoni (A2), rummut ja wurlitzer (A6) / Sami Pekkola – tenorisaksofoni (B6) / Ahti Isomäki – lyömäsoittimet (A5) / Victor Tokpanou – lyömäsoittimet (A5) / Juha Sarkkola – rummut, lyömäsoittimet, wurlitzer, huilu / Tuure Tammi – kontrabasso, trumpetti, wurlitzer, rummut (A6), lyömäsoittimet, huilu

www.theblassics.com