Pauli Lyytinen Machinery uudistaa saksofonia

1054
lukukertaa

machinery

Pauli Lyytinen (Elifantree, Raoul Björkenheim Ecstacy, Mikko Innanen 10+) on jo useaan otteeseen osoittanut olevansa innovatiivinen saksofonisti, mutta uudella sooloalbumillaan Pauli Lyytinen Machinery hän vie soittimensa äärirajoille. Albumi julkaistaan downloadina sekä rajoitettuna CD+DVD -painoksena. DVD-elokuva ikuistaa Lyytisen livenä taltioidut huikaisevat taidonnäytteet ja musiikilliset maailmat.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Pauli Lyytinen luo uusia tapoja hyödyntää instrumenttinsa mahdollisuuksia. Ne joille Elifantree -yhtyeen kolme albumia ovat tuttuja, tietävät jo kuinka Lyytinen taikoo saksofonistaan vähintään kolmen soittimen verran materiaalia. Hänen käsissään saksofoni on yhtä aikaa sekä basso, harmoniasoitin että solisitinen instrumentti, usein myös rytminen elementti. Machinery vie sekä soittajan että soittimen vielä asteen pidemmälle. Tällä kertaa Lyytinen on yksin, mutta loihtii silti kokonaisia musiikillisia maailmoja, välillä efektein ryhdistettynä, välillä täysin akustisesti.

Albumi on äänitetty livenä, ilman jälkiäänityksiä. Sigurdur Rögnvaldssonin ja Cansu A-R:n taltioima DVD ikuistaa Lyytisen taidonnäytteet eläviksi kuviksi.

Pauli Lyytinen Machinery kiertää Suomea maaliskuussa Jazzliiton kiertueella.

Pauli Lyytinen Machinery – LIVE

Pauli Lyytinen – saksofonit & efektilaitteet

09.03. Kouta-Sali, Kajaani
10.03. Raahen teatteri
11.03. Philly Joe´s, Tallinna (EST)
12.03. Flame Jazz (Monk), Turku
13.03. Validi Sekmentti-klubi, Pori
18.03. Musiikkikeskuksen jazzklubi, Kuopio
19.03. Teatteriravintolan terassi, Joensuu