Aleksi Ranta Groupilta elokuvallinen uutuuslevy

1388
lukukertaa

capricorn

Kitaristi-säveltäjä Aleksi Rannan jazzyhtye Aleksi Ranta Group julkaisi kolmannen albuminsa ”Capricorn Hill”. Aiemmista levyistä poiketen, uutuus on elokuvallinen yhdistelmä musiikkityylejä tangosta free jazziin.

Alunperin livepiirrosta ja musiikkia yhdistelevään Comics in Concert -piirroskonserttiprojektiin sävelletyt kappaleet äänitettiin Rannan jazzkvartetilla keväällä 2015. Levy julkaistiin digitaalisena 5.2.2016. Levyllä vierailevat lisäksi haitaristi Niko Kumpuvaara ja saksofonisti Jori Levantovskij.

Aleksi Ranta Group on vuonna 2005 perustettu jazzia ja rockia yhdistelevä akustinen kvartetti. Yhtye on julkaissut kolme albumia; Long Lost LJ (2010), Where We Belong (2014), Capricorn Hill (2016) sekä keikkaillut Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Groupin pohjoinen soundi ja melodiset kappaleet on keränneet hyviä arvosteluja Suomessa ja ulkomailla.

Aleksi Ranta (s. 1980) on suomalainen rock- ja jazz-kitaristi, säveltäjä ja opettaja, joka toimii aktiivisesti kansainvälisellä kulttuurikentällä. Ranta säveltää musiikkia jazzyhtyelleen Aleksi Ranta Groupille sekä Comics In Concert -piirroskonsertteihin, joita hän tekee yhdessä sarjakuvataiteilija Ville Rannan kanssa. Aleksi Ranta on myös elokuvamusiikkiin ja äänisuunnitteluun erikoistuneen Nordic Audio & Music Productions Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Kappaleet:

1. Listen to Me
2. Capricorn Hill
3. The French Song
4. Main Theme
5. Hurt Me Plenty
6. Atmospheres

Muusikot:

Aleksi Ranta – kitara, sähköbasso ja sävellykset
Petri Rahikkala – piano
Juho Kivivuori – kontrabasso
Juho Peltoniemi – rummut

Vierailijat:

Niko Kumpuvaara – haitari
Jori Levantovskij – saksofoni

www.aleksiranta.com