We Jazz täyttää Helsingin jazzilla

1069
lukukertaa
Vijay Iyer. Kuva: Barbara Rigon.
Vijay Iyer. Kuva: Barbara Rigon.
Vijay Iyer. Kuva: Barbara Rigon.

Järjestyksessään kolmas We Jazz -tapahtuma käynnistyy maanantaina 7.12. avajaiskonsertilla Aleksanterin teatterissa. We Jazz tuo jazzkonsertteja myös mm. WHS Teatteri Unioniin, Dubrovnik-klubille, Kulttuuriratikkaan, Tavastialle ja pianisti Joonas Haaviston yksiöön Töölössä.

Kotimaisen jazzkentän edelläkävijänä tunnettu We Jazz järjestää Helsingissä ensi viikolla 7.-13.12. järjestyksessään kolmannen viikon mittaisen We Jazz 2015 -tapahtuman. Ympäri Helsinkiä levittäytyvä jazzviikko esittelee suomijazzin terävintä kärkeä kansainvälisillä huippunimillä maustettuna. We Jazzin esiintyjiin kuuluvat mm. tämän hetken seuratuimpiin jazz-artisteihin lukeutuva amerikkalaispianisti Vijay Iyer trioineen, eurooppalaisen jazzin merkkinimi, vibrafonisti ja multi-instrumentalisti Gunter Hampel Saksasta sekä lukuisat kotimaiset jazztähdet kuten Timo Lassy Band, rumpali Teppo Mäkysen johtama Teddy’s West Coasters, Juhani Aaltonen Trio, Jukka Perko Jazztet ja Verneri Pohjola Quartet. Festivaalina, installaationa ja utopiana tunnetun tapahtuman luonteeseen kuuluu uusien esityspaikkojen ja -konseptien ideoiminen ja tälläkin kertaa jazz soi yllättävissä uusissa yhteyksissä. Myös esityspaikat vaihtuvat suurelta osin aiempiin vuosiin verrattuna. Uusina paikkoina mukana ovat WHS Teatteri U:NI:ON, Genelecin omistama tunnelmallinen puutalo Arabiassa, Kulttuuriratikka ja pianisti Joonas Haaviston flyygelin sisältävä yksiö Töölössä. Ensimmäisenä tapahtumavuonna mukana ollut elokuvateatteri Andorran ja Dubrovnik-klubin kombo tekee paluun tapahtumakartalle ja aiemmin toimivuutensa osoittaneet Aleksanterin teatteri sekä Kahvila Sävy pysyvät mukana We Jazz -kartalla. Tänä vuonna tapahtuma laajenee ensimmäistä kertaa koko viikon mittaiseksi sunnuntain tullessa mukaan jazzpäiväksi. Silloin We Jazzin päättää paremmin rock-klubina tunnetussa Tavastiassa järjestettävä alkuillan konsertti.

We Jazz 2015 käynnistyy maanantaina 7.12. Aleksanterin Teatterin konsertilla, jossa esiintyy yksi tämän hetken kiinnostavampia jazznimiä, amerikkalaispianisti Vijay Iyer trioineen. Illassa konsertoi myös rumpali Teppo Mäkysen johtama Teddy’s West Coasters, joka julkaisi marraskuussa kehutun debyyttialbuminsa toisen osan. We Jazz -tapahtuman suojelija M. A. Numminen esittää jazzviikon avaussanat avajaiskonsertissa ja tällä kertaa mukana on myös Nummisen historiallisia jazzkuvia Suomessa 1960-luvulla vierailleista jazztähdistä. Kuvat ennakoivat keväälle 2016 suunniteltua kirjaa Jazzin meining, joka heijastelee Nummisen suhdetta jazzmusiikkiin. Ennen avajaiskonsertin alkua Aleksanterin teatterissa järjestetään myös konserttiin akkreditoituneelle medialle klo 18 avajaisinfo, jossa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives kertoo tämän vuoden We Jazz -tapahtumasta yhdessä tapahtumassa esiintyvien artistien kanssa. Media-akkreditointi tapahtumaan on auki perjantaihin 4.12. asti osoitteessa http://wejazz.fi/2015/media.

Tämän viikon lauantaina, itsenäisyyspäivän aattona 5.12. We Jazz järjestää vapaamuotoisen ennakkotapahtuman Kahvila Sävyssä Aleksis Kiven kadulla kahvilan aukioloaikana klo 10-16. Ennakkotapahtumassa We Jazz DJ:t tarjoilevat koko päivän parasta levyjazzia ja We Jazzin tuotantoväki on tavattavissa. We Jazz tarjoaa halukkaille myös konsultointipalvelua tapahtumaviikon ohjelmaan liittyen. Sävyn ennakkotapahtumassa esiintyy klo 10.30 nuori jazztrio Buba Wii Aa, jonka debyytti-EP:n Taco Taco Taco! We Jazz julkaisi kasettimuodossa syyskuussa.

We Jazz julkaisi syyskuussa ensimmäisen We Jazz -lehden, joka on syväsukellus jazzin maailmaan musiikkia taustoittavien artikkeleidensa ja laajan visuaalisen antinsa myötä. 88-sivuinen tabloid-lehti on kokonaan We Jazzin omaa tuotantoa ja pitää sisällään mm. laajan silmäyksen Gunter Hampelin uraan ja levytyksiin, Vijay Iyerin haastattelun, 10 kysymystä taiteesta -juttusarjan, levysuosituslistoja ja kuvia aiemmista We Jazz -tapahtumista. We Jazz -lehden numeron 1 painos oli 6000 kpl ja sitä on jaettu syksyn aikana ympäri Suomen mm. kahviloihin ja levykauppoihin. Lehti on jaossa tapahtumaviikolla We Jazz -konserteissa sekä ympäri Helsinkiä mm. festivaalin tapahtumapaikoissa.

WE JAZZ 2015
Helsinki 7.-13.12.

KAIKKI ESIINTYJÄT
Aki Rissanen Sturm
Bowman Trio* (*We Jazz Rising Star 2015)
Gunter Hampel Quintet (DE)
Invitation Quintet
Jaska Lukkarinen Trio plays Valtteri Pöyhönen
Jazz kiinnostaa live
Joonas Haavisto & Mikko Karjalainen / Antti Lötjönen / Jukka Perko / Joonas Riippa / Teemu Viinikainen
Jukka Perko Jazztet
Juhani Aaltonen Trio
Jussi Lampela & Verneri Pohjola: Meren kasvojen edessä
Laura Annika Quartet
M. A. Numminen
Teddy’s West Coasters
Teemu Åkerblom Quartet
Timo Lassy Band w/ guests
Verneri Pohjola Quartet
Vijay Iyer Trio (US)
We Jazz DJs
We Jazz Jam Session

ESITYSPAIKAT
Aleksanterin teatteri
Elokuvateatteri Andorra
Dubrovnik Lounge&Lobby
Genelec House
Joonas Haavisto’s home
Kahvila Sävy
Kulttuuriratikka
Tavastia
WHS Teatteri U:NI:ON

OHJELMA

ma 7.12. klo 19.00
Aleksanterin teatteri
VIJAY IYER TRIO (us)
TEDDY’S WEST COASTERS
M. A. NUMMINEN
HUOM! Avajaisinfo medialle klo 18.00.

ti 8.12. klo 18.00
Joonas Haaviston koti
JOONAS HAAVISTO & MIKKO KARJALAINEN

ti 8.12. klo 18.00 & klo 20.00
Kahvila Sävy
JUKKA PERKO JAZZTET

ke 9.12. klo 18.00
Joonas Haaviston koti
JOONAS HAAVISTO & TEEMU VIINIKAINEN

ke 9.12. klo 18.00 & klo 20.00
Kahvila Sävy
BOWMAN TRIO (We Jazz Rising Star 2015)

to 10.12. klo 18.00
Joonas Haaviston koti
JOONAS HAAVISTO & JUKKA PERKO

to 10.12. klo 19.00
WHS Teatteri U:NI:ON
JUSSI LAMPELA & VERNERI POHJOLA: MEREN KASVOJEN EDESSÄ

pe 11.12. klo 17.00
Kahvila Sävy
JUHANI AALTONEN TRIO

pe 11.12. klo 19.00
Elokuvateatteri Andorra
VERNERI POHJOLA QUARTET

pe 11.12. klo 21.00
Dubrovnik Lounge&Lobby
JASKA LUKKARINEN TRIO PLAYS VALTTERI PÖYHÖNEN
LAURA ANNIKA QUARTET
WE JAZZ DJs

la 12.12. klo 16.00
Joonas Haaviston koti
JOONAS HAAVISTO & ANTTI LÖTJÖNEN

la 12.12. klo 16.00
Kulttuuriratikka
INVITATION QUINTET 2 (salainen yhtye, joka selviää vasta paikan päällä)
*** LOPPUUNMYYTY ***

la 12.12. klo 18.00
Kulttuuriratikka
INVITATION QUINTET (salainen yhtye, joka selviää vasta paikan päällä)

la 12.12. klo 20.00
Genelec House
GUNTER HAMPEL QUINTET (de)
AKI RISSANEN STURM
WE JAZZ JAM SESSION
WE JAZZ DJs

su 13.12. klo 11-15
Kahvila Sävy / brunssi
JAZZ KIINNOSTAA LIVE
*** LOPPUUNMYYTY ***

su 13.12. klo 16
Joonas Haaviston koti
JOONAS HAAVISTO &
JOONAS RIIPPA

su 13.12. klo 18
Tavastia
TIMO LASSY BAND W/ GUESTS
TEEMU ÅKERBLOM QUARTET
WE JAZZ DJs

Tapahtuma Facebookissa

http://wejazz.fi/2015

Yhteistyökumppanit: Club Mate, Genelec, GEST, Goethe-Institut Finnland, Helsinki Design Week, HSL Taidelinja, Image, Music Finland, Radio Helsinki, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzin aineryhmä, Unifilm, Web-Veistämö.

Tukijat: Helsingin kulttuurikeskus, Musiikin edistämissäätiö, Taiteen keskustoimikunta.

LIPUT: Lippupiste, Tavastian osalta Tiketti