Tomas Karlssonilta zeniläinen kitaralevy

948
lukukertaa

zenguitar

Kristiinankaupungissa asuva kitaristi Tomas Karlsson on julkaissut levyllisen ”improvisaatiomusiikkia”. Karlsson toimii kitaran-, sähköbasson-, pianon-, säveltämisen- ja sovittamisen opettajana Kristiinankaupungissa, Närpiössä ja Kauhajoella.

“Zen Guitar Songs” -levyllä soittavat Karlssonin ohella Tom Forsman, Kenneth Nordman, Stefan “Kilju” Lindblom, Stefan Brokvist ja Oskar Nilsson.

Musiikki on suurelta osin Karlssonin sävellyksiä, mutta mukana on myös materiaalia Kenneth Nordmanilta ja Tom Forsmanilta. Levyn konsepti on improvisaatiomusiikki. Musiikki edustaa kaikenlaisia tyylejä afrojazzista, balladeihin, bluesiin, kantriin, funkiin ja grungeen. Levyllä on jopa yksi tango.

Äänitykset on tehty Miles Davis:in “Kind of Blue”– levyn tyyliin. Soittajat eivät ole saaneet nähdä nuotteja tai kuulla kappaleita etukäteen. Ilman harjoitusta on nauhoitettu 2-3 versiota. Lähes kaikki versiot levyllä ovat “first takes”. Tämä tekee musiikista tuoretta ja spontaania – neljä muusikkoa soittavaa levyllä livenä ja asenne on erittäin jazz.

Live-keikalla Karlssonin yhtye soittaa levyn materiaalin lisäksi myös jazz-standardeja.