Teemu Åkerblom Quartetilta debyyttilevy

1359
lukukertaa

teemuakerblom

Nuoren turkulaislähtöisen basistin johtaman kvartetin ilmaisussa on tulista energiaa ja syvyyttä. Yhtye esiintyy julkaisupäivänä Jazz Business -klubilla ja syksyn aikana Helsingin We Jazz -festivaalitapahtumassa ja Turun Flame Jazz -klubilla.

Suomen nuoren jazzpolven keskeisiin tekijöihin kuuluva basisti Teemu Åkerblom julkaisee debyyttialbuminsa kvartettinsa kera 18.9. Jazzaggression-levymerkin kautta. Teemu Åkerblom Quartet koostuu nuorista ja lahjakkaista jazzmuusikoista ja ydinkvartetissa mukana ovat rumpali Mikko Arlin, saksofonisti-huilisti Max Zenger ja tenorisaksofonisti Ville Vannemaa. Tämän lisäksi levyllä vierailevat trumpetisti Verneri Pohjola ja tenorisaksofonisti Jarno Tikka. Yhtyeen musiikki on svengaavaa ja samalla syvällistä, tummien sävyjen kautta aukeavaa nykyjazzia, ja kaikki levyn sävellykset ovat Åkerblomin käsialaa. Teemu Åkerblom Quartet esiintyy julkaisupäivänä 18.9. Helsingin Kalevankadulla sijaitsevan Putte’s Bar&Pizzan Jazz Business -klubilla vieraanaan Verneri Pohjola. Syksyn aikana yhtyettä kuullaan Turun Flame Jazz -klubilla 25.9. ja Helsingin We Jazz -festivaalitapahtumassa 13.12.

Turusta lähtöisin oleva Teemu Åkerblom (s. 1990) on tullut tutuksi jazz-yleisölle mm. Aura Flow’n ja Trio Urhon riveistä. Lisäksi Åkerblom soitti virolaisen pitkän linjan jazzpianisti Tonu Naissoon yhtyeessä viime vuoden keikoilla ja viime aikoina basisti on opittu tuntemaan myös osaavana jazz-DJ:nä. Teemu Åkerblom Quartet on perustettu alkuvuodesta 2014 ja yhtyeen musiikki heijastelee väkevästi Åkerblomin soundikäsitystä esitellen kypsältä kuulostavan säveltäjän, jonka kappaleissa on imua. Kvartetin musiikissa suoraviivainen rytmiikka yhdistyy kiinnostukseen vapaata ilmaisua kohtaan. Tunnelmaltaan vivahteikas kappalemateriaali ankkuroituu avauskappale Blue for Martinin tulisieluiseen grooveen ja Avo’s Tunen ilmavaan kulkuun monia eri sävyjä heijastellen. Pohjavire on ”spiritual jazz” -henkisen tumma ja syksyinen, joka antaa Åkerblomille säveltäjänä hyvän lähtökohdan saksofonivetoisen yhtyekokoonpanonsa hyödyntämiseen.

Teemu Åkerblom Quartetin nimetön debyyttilevy saa julkaisunsa CD:nä, vinyylinä ja digitaalisesti. Lisäksi julkaistaan vain 25 kappaleen painokseen rajattu 10-tuumainen vinyylisingle, jolla on kaksi vain CD:llä ja digimuodossa mukana olevaa kappaletta. Sekä CD:n että vinyylin kannessa nähdään myös musiikintekijänä tunnetun losangelesilaisen taiteilija Steve Rodenin teoksia. CD:n kantta koristaa Rodenin teos Seventh Stone ja vinyylin kannesta löytyy Fire Between Us -niminen teos.

Åkerblomin levyn julkaiseva Jazzaggression Records on norjalaislähtöisen ja nykyään Suomessa asuvan DJ Fredrik Lavikin levymerkki. Aiemmin lähinnä uudelleenjulkaisuihin keskittynyt Jazzaggression tekee nyt uuden aluevaltauksen julkaisemalla uutta suomalaista jazzmusiikkia.

Teemu Åkerblom Quartet: Teemu Åkerblom Quartet
Jazzaggression Records 2015 JACD707 / JALP707 (julkaisupäivä 18.9.)

CD: 1. Blues for Martin / 2. Avo’s Tune / 3. Harmaata näkyvissä / 4. Gilman’s Point / 5. October 22 / 6. Dark Corners / 7. This One is for Her / 8. From Berlin

LP: A1 Blues for Martin / A2 Gilman’s Point / A3 Dark Corners / B1 Avo’s Tune / B2 Harmaata näkyvissä / B3 October 22

10″ EP: A1 From Berlin / B1 This One is for Her

Teemu Åkerblom, basso / Mikko Arlin, rummut / Max Zenger, saksofonit ja huilu / Ville Vannemaa, tenorisaksofoni (CD: 1., 2., 4. / LP: A1, A2, B1) / Jarno Tikka, tenorisaksofoni (CD: 6., 8. / LP: A3 / EP: A1) / Verneri Pohjola, trumpetti (CD: 3., 5., 7. / LP: B2, B3 / EP: A2)

Kaikki sävellykset: Teemu Åkerblom

Teemu Åkerblom Quartet live:
pe 18.9. klo 22.30 Helsinki, Jazz Business -klubi (Putte’s Bar&Pizza)
pe 25.9. klo 21 Turku, Flame Jazz (Jazzklubi Monk)
su 13.12. klo 18 Helsinki, We Jazz 2015 (Tavastia) w/ Timo Lassy Band, We Jazz DJs

https://www.facebook.com/teemuakerblomquartet