Timo Lassy debytoi Isossa-Britanniassa

1912
lukukertaa

timolas

 

Suomen kirkkaimpiin jazztähtiin kuuluva Timo Lassy esiintyy ensi kertaa Isossa-Britanniassa oman yhtyeensä kanssa. Timo Lassy Band nähdään Brecon Jazz Festivalilla 8. elokuuta ja The Pheasentry Pizza Expressin lavalla Lontoossa 10. elokuuta. Konserttiensa ohella yhtye vierailee arvostetun lifestyle-lehti Monoclen live-sessiossa, jossa livetaltionnin ohella kuullaan Lassyn haastattelu. Helsingissä Lassy nähdään kesäfestareilla ja lokakuussa Aleksanterin teatterissa.

Lassyn uusin albumi Love Bullet julkaistiin toukokuussa saksalaisen Membran-levymerkin ja sen Must Have Jazz -alabrändin kautta ja nyt levyltä julkaistaan toinen video kappaleesta Hip or Not. Helsinkiläisen VHS-Film Crew’n ohjaama elokuvallinen musiikkivideo on toinen osa kahden videon kokonaisuutta, jonka aloitti alkukesästä julkaistu albumin nimikkokappale Love Bullet.

Hip or Not -musiikkivideo on nähtävissä Youtubessa.

”On upeaa päästä esiintymään Isoon-Britanniaan, joka on luonnollisesti tärkeä musiikkimarkkina myös jazzmuusikolle”, Timo Lassy kertoo. ”Myös mahdollisuus Monocle-sessioon on tärkeä ja on hienoa huomata, että musiikkimme kiinnostaa enenevässä määrin myös ulkomaista mediaa.”

Lassyn viimeaikaisiin kansainvälisiin huomionosoituksiin kuuluu myös hänen järjestyksessään toinen mainintansa jazzraamattu Downbeatin Rising Star -kategoriassa. Ison-Britannian miniturneensa ohella Timo Lassy Bandia kuullaan lähiaikoina Sveitsin Murissa Music im Pflegidach -tapahtumassa, Flow Festivalilla Helsingissä ja Viapori Jazzissa, jossa nähdään Lassyn ja Higher Ground -gospelkuoron We Jazz 2014 -tapahtumassa alunperin kuultu tilausteos. Omassa konsertissaan Helsingissä Timo Lassy Band esiintyy seuraavan kerran 7. lokakuuta Aleksanterin teatterissa.

Lassyn toukokuussa julkaistu Love Bullet -albumi on saanut hyvän vastaanoton sekä Suomessa että ulkomailla. Levy on ollut radiosoitossa laajasti esimerkiksi Ranskassa ja Saksassa. Isossa-Britanniassa aiemmin Timo Lassy Bandin ”yhdeksi Euroopan skarpeimmista bändeistä” nostanut The Sunday Times kirjoitti, että Love Bulletilla ”yhtye on vastustamaton tempon noustessa ja tunnelman lämmetessä”. Perjantaina 7.8. Suomen levykappoihin rantautuu albumista myös odotettu vinyylipainos CD- ja digiversion lisäksi.

Timo Lassy: Love Bullet
Membran / Must Have Jazz CD/LP/digi 2015 (julkaisupäivä Suomessa 29.5. [CD/digi] ja 7.8. [LP])
Jakelija: Playground Music

1. Love Intro 2. Green Pepper Strut 3. Love Bullet 4. Hip Or Not 5. Fast Fabio 6. Stay Close 7. We Jazz Theme 8. Waltz Unsolved 9. Undecided 10. Bullet Outro

Kaikki sävellykset Timo Lassy paitsi Love Bullet Intro/Outro Teppo Mäkynen.

Love Bullet -albumista sanottua:

”When the tempo heats up, the band are irresistible.” – The Sunday Times

”…splendid, noteworthy and deeply enjoyable album.” – London Jazz Review

”Noususuhdanne jatkuu.” – Kauppalehti Optio

”Grooven kunkku” 5/5 – Keskisuomalainen

”Verevään ja vetävään ’kansanjatsiin’ erikoistunut Timo Lassy Band on nyt omalla alallaan Suomen ykkösyhtyeitä, mahdollisesti jopa suosituin, ja kansainvälisestikin yhä kysytympi.” – Helsingin Sanomat

Timo Lassy Band / tulevat esiintymiset:

8.8. Brecon (UK), Brecon Jazz
10.8. Lontoo (UK), The Pheasantry Pizza Express
16.8. Helsinki, Flow Festival
23.8. Muri (CH), Music im Pflegidach
29.8. Helsinki, Viapori Jazz (Timo Lassy & Higher Ground)
7.10. Helsinki, Aleksanterin teatteri

http://timolassy.com
http://facebook.com/timolassy
https://www.youtube.com/c/timolassyofficial
Instagram: @timolassy