We Jazz järjestää neljän kesäklubin sarjan mbarissa

1015
lukukertaa
Rumpali Jaska Lukkarinen.
Rumpali Jaska Lukkarinen mbarissa 16.6.2015.
Rumpali Jaska Lukkarinen mbarissa 16.6.2015.

Tiistaina 19.5. starttaavan klubisarjan esiintyjiin kuuluvat Mikko Sarvanne Hip Company, Lukkarinen/Lötjönen+, Verneri Pohjola X Tatu Rönkkö ja kosmisen jazzin erikoiskonsepti We Jazz Loft Sessions in 3D. Levymusiikista vastaa We Jazz DJs ja visuaaleista National RGB VJs.

Kotimaisen jazz-skenen innovatiivisena edelläkävijänä tunnettu We Jazz järjestää Helsingin mbarissa neljän kesäklubin sarjan, joka alkaa tiistaina 19. toukokuuta. Musiikillisesti klubisarjan painotus on vahvasti uudessa kotimaisessa huippujazzissa, jota esittää peräti kolme ensi kertaa yleisölle esittäytyvää kokoonpanoa. Avajaisillassa 19. toukokuuta livenä esiintyy uuden levynsä julkaisua juhlistava 11-henkinen nuorista jazzlupauksista koostuva Mikko Sarvanne Hip Company. Kesäkuussa mbarin kesäterassille puolestaan nousee uusi kokoonpano Lukkarinen/Lötjönen+ ja kolmatta klubia tähdittää niin ikään ensi kertaa livenä esiintyvä duo Verneri Pohjola X Tatu Rönkkö. We Jazzin kesäklubisarja huipentuu elokuussa, jolloin pimenevässä illassa koetaan tähän mennessä ainoastaan We Jazz 2013 -tapahtumassa nähty tilausteos We Jazz Loft Sessions in 3D. Kyseessä on toinen versio rumpali Teppo Mäkysen kokoaman yhtyeen ja National RGB -VJ-kollektiivin kosmisesta matkasta kolmiulotteisen tulevaisuusjazzin syövereihin. Kussakin We Jazz -illassa vahva rooli on We Jazz DJs -kollektiivilla, jonka jazzvinyylikokoelmista löytyy kesätiistaiden svengaava soundtrack.

”Aiemmin säännöllisesti toimineen We Jazz -klubin jäätyä tauolle alkuvuodesta olemme etsineet uutta tapaa esitellä kiinnostavaa jazzmusiikkia itsellemme mieluisassa ympäristössä”, toteaa We Jazzin taiteellinen johtaja Matti Nives. ”Se on tässä. Kesäklubimme mbarissa tarjoavat näyteikkunana jazzin nykyisyyteen ja lähitulevaisuuteen. Erityisen iloinen olen mahdollisuudesta toteuttaa toinen versio jatkuvasti yleisön toiveiden kohteena olevasta 3D-konseptistamme ja tietenkin yleisesti ottaen on mahtavaa päästä esittelemään kolme täysin uutta kokoonpanoa, unohtamatta myöskään viime joulukuun We Jazz Rising Star -palkitun yhtyeen levynjulkkareita. Mukava kesähomma.”

Mikko Sarvanne Hip Company on säveltäjä Mikko Sarvanteen musiikkia esittävä 11-henkinen kokoonpano, joka vastaanotti joulukuussa 2014 toista kertaa myönnetyn We Jazz Rising Star -palkinnon ja julkaisee nyt ensimmäisen albuminsa. Mikko Sarvanne Hip Companyn soitossa yhdistyvät estottomasti eteenpäin vyöryvä svengi, koskettavat melodiat sekä Helsingin kaupunkikuvan värittämät mielenmaisemat. Kokonsa puolesta big bandia lähentelevältä kokoonpanon musiikissa on kuultavissa pienyhtyeille ominainen vapaus ja yllätyksellinen kehittely, jonka kautta soittajien persoonallisuudet pääsevät esille. Mikko Sarvanne (s. 1992) on helsinkiläinen jazzsäveltäjä, kapellimestari ja kitaristi. Hän on ollut viime aikoina esillä Hip Company -yhtyeen kapellimestarina ja Metropolia AMK:n tuottaman huhtikuussa ensi-iltansa saaneen Hyvät ihmiset -musikaalin säveltäjänä. Sarvanne opiskelee jazzsävellystä Taideyliopiston Sibelius-Akatemialla.

Lukkarinen/Lötjönen+ on rumpali Jaska Lukkarisen ja basisti Antti Lötjösen ympärille muodostuva uusi kokoonpano. Kaksikko on lupautunut kokoamaan uuden yhtyeen kesäkuun We Jazz -keikkaa varten ja sekä yhtyeen tarkka kokoonpano että sen musiikillinen suunta ovat vielä toistaiseksi hämärän peitossa. Lukkarinen tunnetaan mm. oman yhtyeensä Jaska Lukkarinen Trion, Dalindèon ja Ricky-Tick Big Bandin rumpalina. Lötjönen on niin ikään ykköskorin suomijazz-yhtyeiden vakiokasvo ja häntä kuullaan mm. Timo Lassy Bandin, Verneri Pohjola Quartetin ja Jaska Lukkarinen Trion riveissä. Myös Lötjösen oma kokoonpano Antti Lötjönen Quartet East tekee vahvaa nousua kotimaisen jazzin eturintamaan.

Trumpetisti Verneri Pohjola ja rumpali Tatu Rönkkö esittelevät uuden kokoonpanonsa Verneri Pohjola X Tatu Rönkkö, joka vie kummankin monipuolisen ja arvostetun artistin ilmaisua yhä uusiin suuntiin. Odotettavissa on 1+1=3 -tyyppinen elämys, joka kurkottaa paitsi sivuille yli rajojen myös ajallisesti eteenpäin etsien uusia ilmaisun muotoja jazzista ja sen liepeiltä. Monesta yhteydestä tuttu Verneri Pohjola julkaisi hiljattain ylistetyn kvartteilevynsä Bullhorn, jonka suosio ennakoi artistin jo pitkään kehitteillä ollutta lopullista kansainvälistä läpimurtoa. Tatu Rönkkö on viime aikoina ollut esillä Elifantreen rumpalina ja lukuisten muiden projektiensa tiimoilta. Rönkön suurimpiin taiteellisiin onnistumisiin kuuluu keittiökonserttikonsepti I Play Your Kitchen, joka kuultiin We Jazz 2014 -tapahtumassa Helsingissä ja Jazzkaar-festivaalilla Tallinnassa.

We Jazz -sarjan mbarissa päättää 18. elokuuta We Jazz Loft Sessions in 3D, joka on musiikillisesti rumpali Teppo Mäkysen ympärille rakentuva kosminen matka jazz-avaruuteen. Orgaaninen jazz, minimalistinen elektroninen musiikki ja monet muut äänimaailmat kiehuvat sopassa, jonka tuloksena on yleisön sisäänsä sulkeva hypnoottinen elämys. National RGB VJ-kollektiivi toteuttaa 3D-visuaalit, jotka yleisö pääsee kokemaan 3D-lasit päässään. We Jazzin tilaustyönä toteutetun konseptin ensiesitys joulukuussa 2013 keräsi kehuja ja generoi hämmästystä ja nyt toisessa osassaan 3D-konseptia ei toisteta sellaisenaan, vaan kehitetään eteenpäin.

Kussakin neljässä We Jazz -illasta levymusiikista ennen ja jälkeen klo 20 alkavan live-esiintymisen vastaa We Jazz DJs. Kollektiivi on tuttu paitsi suosituilta Kuudennen linjan klubeiltaan myös lukuisista muista tapahtumista. We Jazz DJs on houstannut klubejaan mm. Flow Festivalilla ja Berliinin XJazz-festivaalilla. Lisäksi DJ Eero Löyttyjärvi on tuttu Bassoradion radio-ohjelmasta Lauantaijatsit ja Matti Nives Radio Helsingin ohjelmasta Jazz kiinnostaa. DJ-keikoillaan kaksikko esittelee löydöksiään halki jazzin spektrin painotuksenaan svengaavuus.

http://facebook.com/wejazz
http://mbar.fi

We Jazz -kesäklubit
with Espiritu Libre
mbar, terassi (Lasipalatsin aukio, Helsinki)
showtime klo 20
vapaa pääsy

ti 19.5. klo 19–02
Mikko Sarvanne Hip Company
We Jazz DJs

ti 16.6. klo 19–02
Lukkarinen/Lötjönen+
We Jazz DJs

ti 21.7. klo 19–02
Verneri Pohjola X Tatu Rönkkö
We Jazz DJs

ti 18.8. klo 19–02
We Jazz Loft Sessions in 3D
We Jazz DJs