Jazz-Espa tulee taas koko laajuudessaan

1030
lukukertaa
mighty
Jazz-Espa valloittaa Helsingin keskeisimmän puistokadun jo kuudettatoista kertaa, 27.7. – 7.8. välisenä aikana. Perinteisesti Jazz-Espan päätösjuhlana tunnettu, Lasipalatsin aukion ja mbarin terassin minifestari JazzPiknik sujahtaa tänä vuonna hengähdystauoksi kahden Espa-viikon väliin sunnuntaille 2. elokuuta.
Kesällä 2014 Jazz-Espa järjestettiin typistettynä, viikon mittaisena festivaalina kun kotimaisen jazzin paukkuja säästeltiin syksyn Jazz Finland -vientifestivaalia varten. Tänä vuonna Jazz-Espa palaa kaikessa laajuudessaan piristämään Espan lavan loppukesää.
Suomen Jazzliiton yhdessä Savoy-teatterin kanssa tuottama tapahtumien kokonaisuus luo jälleen kattavan silmäyksen nykyjazzin laajaan osaamiseen. Tiiviissä Jazz-Espa-ilmaiskonserttisarjassa kuullaan arki-iltapäivisin kahta kotimaista yhtyettä kello 16 ja 17.30 ohjelmapaikoilla. Lauantain ainoa konsertti alkaa poikkeuksellisesti jo kello 12. Tällöin Jazz-Espa tarjoaa esiintymistilaisuuden pohjoismaisen Young Nordic Jazz Comets -showcasen Suomen-edustajalle, Katu Kaiku -triolle. Kesäisen konserttisarjan päättää perjantaina 7.8. Suomen tunnetuin big band, UMO Jazz Orchestra kotimaisella ohjelmistolla.
JazzPiknik järjestetään perinteisesti elokuun ensimmäisenä sunnuntaina mbarin terassilla ja Lasipalatsin aukiolle levittyvällä piknik-alueella. Ilmaistapahtumassa nähdään iltapäivästä pikkutunneille asti hyväntuulista kotimaista jazzia sekä livebändien että DJ-settien muodossa.
Molemmat tapahtumat ovat ikärajattomia ja niihin on esteetön kulku. JazzPiknikissä mbarin terassilla K-18 klo 18 jälkeen, mutta musiikkia voi kuunnella myös aukiolta terassin ulkopuolelta. JazzPiknik toteutetaan yhteistyössä Ravintola mbarin ja Lasipalatsin Mediakeskuksen kanssa.
Jazz-Espa 27.7. – 7.8. Espan lavalla
Ma – pe konsertit ovat klo 16 ja 17.30, lauantaina konsertti alkaa jo klo 12.00
JazzPiknik 2.8. klo 15.30 – 01.30
mbarin terassilla ja Lasipalatsin aukiolla
Tapahtumia tukee Musiikin edistämissäätiö MES sekä Helsingin kaupunki.
Katso molempien, Jazz-Espan ja JazzPiknikin ohjelmat osoitteesta www.jazzespa.fi.