Kasperi Sarikosken Nuance julkaisee debyyttinsä

924
lukukertaa
Kuva: Tomas Whitehouse.
Kuva: Tomas Whitehouse.
Kuva: Tomas Whitehouse.

Nuance-yhtyettä johtava pasunisti Kasperi Sarikoski on nuoresta iästään huolimatta kuulunut pitkään Suomi-jazzin ykkösketjuun. Debyyttialbumi esitteleekin harvinaisen valmiin ja omaperäisen yhtyeen, joka hakee inspiraatiota monipuolisesti indierockista elektroniseen musiikkiin. Nuancen sähköisessä jazzissa perinteet sulautuvat vaivatta nykyajan rytmeihin ja ilmaisuun.

Tyylilajien sekoittumista lähestytään 2010-luvun asenteella. ”Vaikutteemme ulottuvat Brad Mehldausta Radioheadiin. Muotivirtausten seuraaminen tai genrelajien yhdistäminen ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan tavoitteena on vahva ja erottuva oma ääni. Kuulija päättää, onko tässä onnistuttu”, Sarikoski sanoo.

Nuancen työskentely ja musiikki nojaavat tukevasti ensembleajatteluun, vaikka Essence-albumin sävellykset ovat pääosin Sarikosken kynästä. ”Luotamme uuden ilmaisun synnyssä perinteiseen bändimäiseen lähestymistapaan; Nuance on enemmän kuin lyhytkestoinen projekti”, Sarikoski kiteyttää.

Yhtye koostuu vetäjänsä lailla tuoreista, mutta jo useilla areenoilla esiintyneistä muusikoista. Kitaristi Jere Haakana (s. 1983), pianisti Artturi Rönkä (s. 1990), basisti Vesa Ojaniemi (s. 1987) sekä rumpali Jonatan Sarikoski (s. 1990) edustavat kaikki nuoremman polven terävintä kärkeä, jotka ovat tehneet yhteistyötä laajalti eturivin kotimaisten artistien kanssa.Kasperi Sarikoski & Nuance: Essence
Julkaisija: Fredriksson Music

1. The Payment / 2. Essence / 3. Greenwood / 4. Introduction to It’s Autumn Again / 5. Predator / 6. First Day of Summer / 7. Are You Going? / 8. I Don’t Know / 9. Triad Song
Kaikki sävellykset Kasperi Sarikoski, paitsi 3. Kasperi ja Jonatan Sarikoski.

“[Kasperi Sarikoski’s] virtuoso command of the trombone was astonishing.”
– All About Jazz

Levynjulkistuskonsertit:
24.4. klo 21 Café Tiljan, Turku
6.5. klo 19, Kanneltalo, Helsinki

www.ksnuance.com

Virtuoottisuudellaan ja instrumentinhallinnallaan jazzkentän vakuuttanut pasunisti-säveltäjä Kasperi Sarikoski (s. 1988) on esiintynyt niin kotimaisten kuin kansainvälisten jazzin suurnimien, kuten mm. Dave Liebmanin, Peter Erskinen ja Henrik Otto Donnerin kanssa sekä UMO Jazz Orchestran solistina. Sarikoski on valmistunut Sibelius-Akatemiasta jazzmusiikin maisteriksi vuonna 2013.