Joyce Elaine Yuillelta levy suomalaisbändin kanssa

1733
lukukertaa

joyce

Suomessakin pariin otteeseen viime vuosina vieraillut yhdysvaltalaislaulaja Joyce Elaine Yuille julkaisee uuden albuminsa Welcome to My World italialaisen Schema Records -levymerkin kautta 15. huhtikuuta. Yuille tekee albumilla yhteistyötä suomijazzin seuratuimpiin artisteihin kuuluvan saksofonisti-säveltäjä Timo Lassyn kanssa ja levyllä kuultava bändi koostuu suomalaismuusikoista. Lassy toimii myös toisena levyn tuottajista. Yuillen musiikki on svengaavaa laulujazzia, jossa kuuluu jazzin ohella vahva soul-, blues- ja gospelmusiikin ymmärrys. Nyt julkaistavalla albumilla mukana on sekä uusia omia sävellyksiä että lainakappaleita.

Alunperin New Yorkista kotoisin oleva Joyce Elaine Yuille asuu nykyään Milanossa, Italiassa. Väkevänä lavaesiintyjänä tunnettu Yuille aloitti uransa esiintyen lukuisten nimekkäiden artistien taustalaulajana. Yuillen yhteistyötahojen listaan kuuluu mm. Donna Summerin, Gloria Gaynorin ja Laura Pausinin kaltaisia nimiä jazzpiirien ulkopuolelta. Lisäksi laulaja on tehnyt yhteistyötä pianisti Enrico Intran kaltaisten italialaisen jazzin suuruuksien kanssa. Yuillen ja Lassyn yhteistyö alkoi myös suomalaissaksofonistin levyjä julkaisseen Schema Recordsin kautta. Yuille on esiintynyt Timo Lassy Bandin solistina säännöllisen epäsäännöllisesti konsertoiden viime vuosina Suomessa mm. We Jazz 2013 -tapahtumassa, Elojazz-festivaalilla Oulussa ja kesällä 2014 JazzPiknik-tapahtumassa Helsingissä, sekä kansainvälisesti esimerkiksi Milanon Blue Note -klubilla. Aloite levytysyhteistyöstä tuli Schema Recordsilta ja sen myötä Lassy jakaa albumin tuotantovastuun Schema Recordsia pyörittävän Luciano Cantonen kanssa ja Yuillen taustalla kuullaan yhtyettä, jossa mukana ovat pianisti Georgios Kontrafouris, basisti Antti Lötjönen, rumpali Ville Pynssi ja perkussionisti Abdissa Assefa.

Kokenut ja karismaattinen Joyce Elaine Yuille löytää suomalaisvoimista luontevan pohjan vahvalle ilmaisulleen ja uudella albumilla on riittämiin sekä sävyjä että syvyyttä. Omaa laulutyyliään Yuille kuvailee sanaparilla ”nitty gritty”, jonka voisi suomeksi kääntää vaikkapa olennaiseen keskittymiseksi. Yuillen jazzlaulun peruselementit ovat juurtuneet syvälle genren historiaan ja hänen omaan taustaansa rikkaasta musiikkiperinteestään tunnetussa New Yorkin Spanish Harlemissa. Yuillen laulussa kuuluvat musiikin luontevuus, ilmaisun ilo ja sisäsyntyisyys.

Albumin Welcome to My World -promokappaleet pyynnöstä: press@heihei.fi

Joyce Elaine Yuille: Welcome to My World
Schema Records CD / LP (SCCD473 / SCLP473, julkaisupäivä Suomessa 29.4.2015)

1. Follow the Sun 2. Come With Me 3. Too Soon You’re Old 4. Late I Rise 5. Tryin’ Times 6. Just Say Goodbye 7. It’s Madness 8. Chaos 9. Running for My Love 10. Time to Love Again 11.Welcome to My World 12. Make Right 13. Parallel World Moon Interlude 14. Come With Me (slow version)