UMO julkaisi historiikkinsa netissä

1052
lukukertaa
UMO vuosimallia 1975.
UMO vuosimallia 1975.
UMO vuosimallia 1975.

Uuden Musiikin Orkesteri UMO on koonnut 40-vuotisen historiansa yksiin kansiin, juhlavuotensa kunniaksi julkaistulle nettisivustolle www.umo.fi/40

Sivustolle on koottu yli 2000 konsertin, yli 50 UMOssa soittaneen muusikon ja yli 50 levytyksen tiedot.

Yhteistyössä Ylen Elävän arkiston ja Yle Areenan kanssa historiikkiin on tuotu kymmeniä konserttitaltiointeja ja uutispätkiä, jotka ovat katsottavissa sivuston kautta. Tämän lisäksi UMOn omia videotallenteita palvelussa on jopa 70 kappaletta.

Sivustolle on koottu myös kaikki Ylen taltioimat UMOn kantanauhat* vuosilta 1975-1998.  Kantanauhoja palvelusta löytyy yli 10 tuntia.

UMO juhlistaa merkkivuottaan tarjoamalla yleisölleen näyttävän konserttivuoden: aikamatkoja menneiden vuosien huippuhetkiin, jazzmaailman halutuimpia kansainvälisiä huippusolisteja, paljon uusia kotimaisia kantaesityksiä ja useita vierailuja festivaaleille sekä Suomessa että ulkomailla. Koko kevätkauden ohjelma: www.umo.fi/konsertit/

*Kantanauha on Yleisradion äänittämä tallenne, jonka käyttöön Ylellä on pysyvät radiointi- ja esitysoikeudet. Yle tuotti kantanauhoja runsaasti 1960-, 1970- ja 1980-luvuilla. Ylen kantanauhatuotannon tavoitteena oli taiteellinen korkeatasoisuus ja keskittyminen niille musiikin alueille, joiden edustus oli vähäistä levytetyn musiikin tuotannossa. Näin Yleisradio halusi osaltaan laajentaa kotimaisen musiikin tarjontaa sekä konserttimusiikin että kevyen musiikin alueilla. Kantanauhojen musiikkia ei yleensä ole saatavilla kaupallisesti.