Vuotalon jazzillinen kevät

1224
lukukertaa
Trio Toffa. Kuva: Tuomas Timonen.
Trio Toffa esiintyy Vuotalossa Maa ilmassa -klubilla.
Trio Toffa esiintyy Vuotalossa Maa ilmassa -klubilla.

Aki Rissanen Trio – Amorandom
la 24.1. klo 19, alk. 15/13 €
Kotimaisen jazzin kärkinimistä koostuva trio tarjoaa tavanomaisuudesta poikkeavan elokuvallisen jazzmatkan, joka kertoo tarinan kahden ihmisen kohtaamisesta. Lyhytanimaatio Amorandom esitetään ennen konserttia, minkä jälkeen jazztrio ja videotaiteilija purkavat elokuvan pieniksi palikoiksi ja rakentavat niistä uuden, vaihtoehtoisen maailman. Elokuvaelma elää omaa elämäänsä vuorovaikutuksessa yhtyeen ja konserttiyleisön kanssa.
Aki Rissanen – piano, Antti Lötjönen – basso, Teppo Mäkynen – rummut, Petri Ruikka – visualisointi.
Kesto 75 min.

Ljuvligt & Gruvligt – Jazz på Finlandssvenska med Claes Andersson och Annika Cleo
su 25.1. klo 17, alk 10/8 €
Kulttuuripersoona Claes Andersson ja laulajatar Annika Cleo ovat luoneet viihdyttävän kokonaisuuden jazzin ja sanailun ympärille, sisältäen uusia lauluja, ikivihreitä Claes Anderssonin nokkelin ruotsinkielisin sanoituksin, sekä Monica Zetterlundin jazzhelmiä.
Claes Andersson – piano, Annika Cleo – laulu.
Kesto n. 70 min.

Rajaton jazz -festivaali
pe 13.2. klo 19, alk.11/10 €
Kansainvälinen Rajaton jazz -festivaali Vuotalossa nyt jo yhdeksättä kertaa! Pääesiintyjänä tällä kertaa pietarilainen näyttelijä ja jazzlaulaja Anastasia Trizna, joka astuu lavalle pianisti-säveltäjän Valeri Nikitinin Rajaton jazzkvartetin kanssa ja täyttää Vuosalin upeilla swing-tulkinnoilla. Lisäksi lavalla nähdään saksalainen kvartetti Dunkelquartz sekä Close Encounters Helsinki – St.Petersburg -festivaalin yhtye.
Kesto 120 min, sisältää väliajan.

Hurri-klubb
Alvis´Dixie Stompers & Barbeque Jazzband:
Från jazzens rötter till svängande swing
la 21.2. klo 19, alk. 15/13 €
Matka nykyaikaisen rytmimusiikin alkulähteiltä Mississippin rannoilta swingkauden kautta nykyaikaisempaan musiikkiin.
Kesto n. 150 min, sisältää väliajan. Klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan klo 18.30.

UMO juhlii:
Jukka Perko & UMO – Dizzy Atmosphere
pe 27.2. klo 19, alk. 13,50/17,50 €
Legendaarinen trumpetisti Dizzy Gillespie vieraili kahdesti UMOn solistina, vuosina 1982 ja 1985. Saksofonisti Jukka Perko puolestaan napattiin jo 19-vuotiaana Dizzy Gillespien 70-vuotiskiertueelle ja hän soitti orkesterin riveissä vuosina 1987–1988. Kotiuduttuaan hän soitti UMOssa vuoteen 1993 asti. Tässä Perkon suunnittelemassa juhlakonsertissa soitetaan kappaleita, joiden nuotit Dizzy Gillespie jätti UMOlle Suomen vierailuillaan. Konsertin lomassa Perko muistelee nuoruusvuosiaan Gillespien big bandin riveissä.
Kesto 90 min, sisältää väliajan.
Ennen konserttia klo 18.15 Jukka Perko kertoo esityksen taustoista Kirjakahvila Pokkarissa ja vastaa yleisön kysymyksiin. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Hurri-klubb
Mosabacka Big Band med Ida Boucht & Juki Välipakka: Cotton Club
la 14.3. klo 19, alk. 14/10 €
Cotton Club oli New Yorkin Harlemin kuuluisin yökerho vuosina 1923–35. Siellä olivat tuon ajan upeimmat orkesterit, laulajat, tanssijat, koomikot ja varietee-seurueet sekä maanlaajuiset radiolähetykset radioasema NBC:llä .
Kesto n. 120 min, sisältää väliajan. Klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan klo18.30.

Maa ilmassa -klubi
Trio Toffa
la 18.4. klo 19, alk 10/8 €
Ultrapositiivinen, super-energinen ja eriskummallinen afro-pop-jazztrio, joka saa kuulijan hymyilemään, tanssimaan ja riemuitsemaan! Puoliksi jo suomalaistunut beniniläinen mestarimuusikko Noël Saizonou saa seurakseen Yrjö-palkitun Moog-taiteilija Kari Ikosen sekä kaikkien rakastaman kulttihahmon, huippukitaristi Petri Kauton. Tuloksena on kekseliästä ja vuolaasti virtaavaa musiikkia, jota ei missään tapauksessa kannata jättää kuulematta!
Noël Saizonou – lyömäsoittimet ja laulu, Petri Kautto – kitara ja laulu, Kari Ikonen – Moog-syntetisaattori
Klubi-ilta, A-oikeudet, ovet avataan klo 18.30. Kesto n. 120 min, sisältää väliajan.

Tiistaimatinea
UMO juhlii:
Music of Jukkis Uotila
ti 21.4. klo 14, alk. 6/12 €
Rumpali, pianisti ja jazzpedagogi Jukkis Uotilan soittoura alkoi jo 14-vuotiaana, kun hän oli mukana perustamassa Oulunkylän Pop/Jazz-opiston big bandia. Tämän jälkeen Uotila on soittanut niin kotimaassa kuin maailmallakin. Monipuolinen tausta ja pitkä ura kuuluvat myös hänen tuoreimmissa sävellyksissään. Luvassa on jazzin perinteisiin pohjautuvaa, mutta vahvasti Uotilan kuuloista musiikkia; kantaaottavia melodioita monimuotoisin harmonioin, joita säestävät tuhdisti groovaavat rytmit.
Kesto 60 min.
Ennen konserttia klo 13.15 Jukkis Uotila kertoo esityksen taustoista Kirjakahvila Pokkarissa ja vastaa yleisön kysymyksiin. Keskustelutilaisuuteen on vapaa pääsy.

Yhteystiedot: Vuotalo, Mosaiikkitori 2, Vuosaari, www.vuotalo.fi, FB: Vuotalo
Lipunmyynti: (09) 310 12000 (arkisin klo 12–18), vuotalo.lipunmyynti@hel.fi ja Lippupalvelu
Julkiset kulkuyhteydet: Vuotaloon pääsee vaivattomasti Vuosaaren pääteasemalle tulevalla metrolla sekä busseilla 78, 90, 96, 98 ja 98A.