Turku Jazz Orchestran kevätkausi

1243
lukukertaa

tjo2015

Turku Jazz Orchestran kevätkausi 2015 täyttyy korkealaatuisista jazz-elämyksistä, tunnelmien kirjosta ja rytmimaailman ilottelusta. Orkesteri tarjoaa Thad Jonesin klassikoita Ari Jokelaisen johdolla ja suomalaista elokuvamusiikkia suureellisessa yhteistyökonsertissa Turun filharmonisen orkesterin kanssa sekä entistä laajempaa toimintaa Big Band -opiston merkeissä.

Turku Jazz Orchestran kevätkausi alkaa keskiviikkona 4.2.2015 klo 19 Logomon Logi 3- salissa kun orkesteri vie kuulijat Thad Jonesin klassikoiden maailmaan. Konsertin johtaa ja solistina toimii Thad Jonesin musiikin asiantuntija, saksofonisti Ari Jokelainen. Monipuolisena saksofonistina Jokelainen on saanut mm. Pori Jazzien vuoden taiteilija -tunnustuksen vuonna 1999 ja lisäksi tekninen taituri on kehittänyt suomalaista jazzkenttää sekä soittanut monissa arvostetuissa yhtyeissä. Amerikkalaisen säveltäjä-kapellimestari-jazztrumpetisti Thad Jonesin 1960- ja 1970-lukujen sävellykset ja sovitukset Thad Jones – Mel Lewis Orchestralle kuuluvat big band -kirjallisuuden tunnetuimpiin mestariteoksiin. Taiteellisesti korkealaatuinen Turku Jazz Orchestra herättää Thad Jonesin legendaariset jazzilottelut henkiin ammattimaisella varmuudella.

Torstaina 7.5.2015 klo 19 Turku Jazz Orhestra ja Turun filharmoninen orkesteri esittävät upeassa yhteistyökonsertissa tuoreesti sovitettuja versioita suomielokuvien lauluista koko sen historian ajalta. Konsertin laulusolistina loistaa Johanna Iivanainen, jolle myönnettiin vuonna 2002 mm. Louis Armstrong -palkinto ja vuotta myöhemmin Sony Electronics Finland ja Suomen Jazzliitto myönsivät hänelle historian ensimmäisen Sony Jazz -palkinnon. Konsertin sovituksista ja orkesterinjohdosta vastaa Turku Jazz Orchestran taiteellinen johtaja Vellu Halkosalmi.

Big Band -opisto jatkaa myös tänäkin keväänä toimintaansa. Periodityyppisesti toimiva opisto tarjoaa Turun seudun rytmimusiikin harrastajille mahdollisuuden opiskella yhtyesoittoa ammattilaisten johdolla. Big Band -opisto toimii yhteistyössä Turun seudun musiikkiopiston ja Turun konservatorion kanssa ja orkestereissa on ollut mukana lähes 50 soittajaa Turun seudulta. Big Band -opisto järjestetään keväällä 11.–19.4.

Kevät 2015
4.2.2015 klo 19 Logomo Logi 3, Turku Jazz Orchestra plays Thad Jones
7.5.2015 klo 19 Turun konserttitalo, Sulle salaisuuden kertoa mä voisin