Flame Jazz jälleen Turun jazzkevään valopilkkuna

950
lukukertaa
Harri Kuusijärvi Koutus on yksi Flame Jazzin kevään esiintyjistä.
Harri Kuusijärvi Koutus on yksi Flame Jazzin kevään esiintyjistä.
Harri Kuusijärvi Koutus on yksi Flame Jazzin kevään esiintyjistä.

Flame Jazzin viides toimintavuosi käynnistyy odottavissa ja luottavaisissa tunnelmissa. Ympärivuotinen ammattimainen jazzkonserttien järjestäminen alkaa vähitellen saada yhteiskunnassa jalansijaa tärkeänä kulttuuritoimintana. Tästä osoituksena Flame Jazz palkittiin syksyllä 2014 Yleisradion Jazz-Yrjö –tunnustuksella. Lisäksi Flame Jazzin puheenjohtajalle annetun Muusikkojen liiton vuoden 2014 tunnustuspalkinnon myöntöperusteissa painotettiin vahvasti myös Flame Jazzin ansioita. Yhteiskunnallinen arvostus antaa uskoa tulevaisuuteen, jota Flame Jazz luo omalta osaltaan avoimesti ja traditioita kunnioittaen.

Flame Jazzin ovet ovat auki kansainväliselle jazzkentälle myös keväällä 2015. Turkulaisena ja suomalaisena toimijana konserttisarjan tavoite on jazzmusiikin ja muusikoiden hyvinvointi kotiympäristössämme. Mikään taidemuoto ei ole kuitenkaan koskaan kehittynyt huippuunsa sulkeutuneessa yhteiskunnassa, vaikka taiteen nationalistista luonnetta jotkut nyky-yhteiskunnan tahot pyrkivät alleviivaamaan. Sibeliuskin kärsi kansallisen ikonin maineesta. Hän halusi tulla ennemmin muistetuksi sinfonian uudistajana. Suuren suomalaisen sinfonikon suuret teot olisivat jääneet saavuttamatta ilman avointa ja aktiivista kanssakäymistä kansainvälisen taidemaailman kanssa. Flame Jazz tuo keväällä 2015 Turkuun artistivieraita Ruotsista, Italiasta, Romaniasta ja Tanskasta.

Avoin ja rohkea suhtautuminen uuteen on välttämätöntä kehittymisen kannalta. Flame Jazz astuu ennakkoluulottomasti tuntemattomaan, mutta juuret pidetään tiukasti maassa. Tradition arvostus ja ylläpito tulevat jatkossakin pysymään konserttisarjan keskeisinä arvoina. Musiikki kulkee polvelta toiselle, mestarilta kisällille, ja ilman juuria ei ole mitään. Flame Jazz toivottaa lämpimästi tervetulleeksi Turkuun 80-vuotiaan saksofonistilegendan Juhani Aaltosen sekä 40-vuotisjuhlavuotta viettävän UMO Jazz Orchestran.

Kevään 2015 Flame Jazz -ohjelma tarjoaa yleisölle jälleen monipuolisia ja laadukkaita elämyksiä: visualisoitua jazzia, Piazzollaa, levynjulkaisukonsertteja, nuoria lahjakkuuksia sekä kokemuksen tuomaa vahvaa ilmaisua. Ja tietenkin tammikuun lopulla lähdetään taas risteilemään tähtiartistien mukana huippusuositulle Flame Jazz Cruiselle.

www.flamejazz.com

OHJELMA KEVÄT 2015:

9.1. Olding/Lukkarinen Quartet (SWE/FIN) (Monk)
16.1. Aki Rissanen Amorandom (ÅST)
30.1. Mauro Negri Buds Quartet (ITA) (Monk)
31.1. Flame Jazz Cruise VI (Redrama, Verneri Pohjola Solo, Nassaun Fasaani, Teddy´s West Coasters, Mauro Negri Buds Quartet, Elena & The Rom Ensembl, DJ Åkerblom)
13.2. Ostrobotnia Jazz Sextet plays Music of Astor Piazzolla (ÅST)
27.2. Harri Kuusijärvi Koutus (Monk)
6.3. Verneri Pohjola Quartet (ÅST)
20.3. Juhani Aaltonen Trio (Monk)
3.4. Spy On Your Friends (DEN) (Monk)
17.4. Jori Huhtala 5 (ÅST)
24.4. Talent Night: Kasperi Sarikoski & Nuance (ÅST)
8.5. Sid Hille Contemporary Collective (ÅST)
15.5. UMO & Lassy & Pöyhönen – Yön rakastaja (Sigyn-sali)
22.5. Sun Trio (Monk)