Elena Mindru julkistaa ja kiertää

1093
lukukertaa

elenam

Nuoren suomalaisen jazzlaulajasukupolven tuorein kasvo Elena Mindru julkaisee yhtyeensä kanssa toisen albuminsa Evening in Romania 23. päivä syyskuuta Kansallisteatterin Lavaklubin levynjulkaisukeikan yhteydessä. Mindrun yhtye voitti toukokuussa järjestetyssä Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa Suomen esikarsinnan ja esiintyy täten myös pohjoismaisessa jazzyhtyekatselmuksessa Koko Jazz Clubilla syyskuussa osana kansainvälistä Jazz Finland -festivaalia. Levynjulkaisun tiimoilta yhtye kiertää esiintymässä myös muun muassa Tallinnassa ja Tampereella.

Evening in Romania on Elena Mindrun toinen albumi vuonna 2012 julkaistun Romanian Christmas Storiesin jälkeen. Evening in Romania julkaistiin heinäkuussa Romaniassa ja Suomen-julkaisu 23.9. on Mindrulle ensimmäinen laatuaan. Levyllä Mindrun lämmintä ääntä säestää nuorista suomalaisista jazzlupauksista koostuva yhtye, Sampo Hiukkanen viulussa, Tuomas J. Turunen pianossa, Eero Seppä bassossa sekä Anssi Tirkkonen rummuissa. Yhtyeen musiikki esittelee kuulijalle tuoreen yhdistelmän jazzmusiikiin perinnettä sekä romanialaista kansanmusiikkia. Mindrun ääni sekä Hiukkasen viulu tuovat musiikkiin suomalaisista jazzjulkaisuista erottuvaa dynamiikkaa sekä uusia sävyjä. Suurin osa levyn kappaleista on Mindrun omaa käsialaa, mutta levyltä löytyy myös pianisti Turusen säveltämiä kappaleita sekä romanialaisia kansanlauluja. Suomessa äänitetyn levyn tuottaja ja julkaisija on Mindrun oma levymerkki EM Records, jonka Mindru perusti ensimmäistä albumiaan varten vuonna 2012.

Elena Mindru on laulun ohella opiskellut aikuisiällään myös viulun- sekä pianonsoittoa. 18-vuotiaana Mindru hyväksyttiin pääsykokeiden perusteella arvostettuun Berklee College of Musiciin Bostoniin, mutta joutui tuolloin jättämään tilaisuuden käyttämättä. Hän jatkoi Berkleen sijaan jazzopintojaan Romaniassa Gheorghe Dima -musiikkiakatemiassa sävellyksen ja musiikinteorian parissa. Suomeen Mindru päätyi pohjoismaisten musiikkiyliopistojen yhteisen Nordic Master of Jazz -maisteriohjelman kautta, josta hän valmistui vuonna 2013. Mindru on kerännyt vuosien varrella useita palkintoja jazzin saralla ympäri Eurooppaa, muun muassa vuonna 2012 hän voitti yleisöpalkinnon ja tuli toiseksi Sveitsin Montreux’in Jazz Festivaaleilla järjestetyssä Shure Montreux Jazz Voice -kilpailussa, jonka raadissa istui muun muassa legendaarinen Quincy Jones. Keväällä 2014 ensi-iltansa sai Mindrun säveltämä teos, jonka orkestroitiin sinfoniaorkesterille, ja sen kantaesitti Transilvanian Filharmoninen Orkesteri Symphonic meets jazz -konsertissa, jossa Mindru toimi itse myös solistina sekä tuottajana. Mindru suorittaa parhaillaan jatko-opintojaan Sibelius-Akatemian jazzosastolla professori Jukkis Uotilan ohjauksessa ja esiintyy muun muassa European Jazz Orchestran solistina lokakuussa Prahassa.

Elena Mindru: Evening in Romania
EM Records, julkaisupäivä Suomessa: 23.9.2014

1. Jocul tambalelor / 2. Bluebird / 3. Swan (Balcad) / 4. Reflection / 5. Evening in Romania / 6. I Do Not / 7. Consolation / 8. Life / 9. Mai uitam uneori

Elena & The Rom Ensemble
Elena Mindru, laulu / Sampo Hiukkanen, viulu / Tuomas J. Turunen, piano / Eero Seppä, basso / Anssi Tirkkonen, rummut

Konsertit:
16.9. Tallinna, Philly Joe’s Jazz Bar
18.9. Helsinki, YNJC Showcase event, Koko Jazz Club
23.9. Helsinki, Lavaklubi
24.9. Tampere, Tampereen Kulttuurikeskus
25.9. Jyväskylä, Poppari

www.elenamindru.com