Vuokko Hovatta UMOn joulukonserttien solisti

930
lukukertaa

UMOn jo perinteeksi muodostunut joulukonserttikiertue saa tänä vuonna solistikseen ajankohtaisen artistin, kun orkesterin eteen astuu syyskuussa kolmannen soololevynsä julkaissut laulaja-näyttelijä Vuokko Hovatta.

Konserttien ohjelmisto on koottu kauneimmista ja klassisimmista joululauluista, joista useimpien takana ovat Eino Leino, Viktor Rydberg, Jean Sibelius ja Sakari Topelius. Mukana ovat mm. kappaleet Arkihuolesi kaikki heitä, Child Is Born ja Tonttu. Kappaleet on sovitettu erityisesti kirkkoakustiikkaan ja -miljööseen sopiviksi. Konsertin kapellimestarina toimii Kari Heinilä.

Solisti odottaa innolla tulevaa joulukiertuetta:
– Odotan joulukiertuetta UMOn kanssa kovasti! On mahtavaa päästä työskentelemään ison orkesterin kanssa ja kokea jälleen se tunne, kuinka iso bändi kannattelee laulajaa. Se, että bändi on juuri UMO, on erityisen hienoa, Hovatta hehkuttaa.

Vuokko Hovatta (s. 1972) on laulaja ja näyttelijä, joka tuli tunnetuksi 90-luvulla Ultra Bra -yhtyeestä. Vuodesta 2008 lähtien soolouraa tehnyt Hovatta on julkaissut kolme omaa albumia, joista tuorein Minä rakastan ikuisesti ilmestyi syyskuussa. Hovatta on näytellyt useissa musikaaleissa (mm. Evita, Wicked), näytelmissä (mm. Kuninkaan Puhe, Missä kuljimme kerran) ja elokuvissa (mm. Suden arvoitus). Tällä hetkellä häntä pitävät kiireisenä oman soolouran lisäksi paikka Kerkko Koskinen Kollektiivissa yhdessä Paula Vesalan ja Mannan kanssa. https://www.facebook.com/VuokkoHovattaOfficial

UMO (Uuden Musiikin Orkesteri) on jazzin ja uuden rytmimusiikin alalla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka soittaa monipuolisesti ajan hermolla olevaa musiikkia. Luovana kokoonpanona UMO tekee erityisesti suomalaista musiikkia tunnetuksi sekä Suomessa että ulkomailla. Orkesteria pidetään yhtenä maailman johtavista big bandeista. Tilaamalla ja esittämällä mahdollisimman paljon uutta materiaalia UMO kannustaa ja tukee myös suomalaista jazztuotantoa. Orkesterin jäsenet ovat Suomen jazzmuusikoiden parhaimmistoa, ja se toimii myös jatkuvasti jazzin ja kevyen musiikin käytännön korkeakouluna kotimaamme lupaavimmille muusikoille. www.umo.fi

Kohti joulua – Vuokko Hovatta & UMO
Pe 29.11.2013 klo 21.00 Temppeliaukion kirkko, Helsinki  
La 30.11.2013 klo 19.00 Porvoon Tuomiokirkko
Ke 4.12.2013 klo 19.00 Pyhän Laurin kirkko, Vantaa
Ma 9.12.2013 klo 19.00 Hämeenlinnan kirkko
To 12.12.2013 klo 19.00 Hyvinkään kirkko
Pe 13.12.2013 klo 19.00 Kouvolan keskuskirkko
La 14.12.2013 klo 19.00 Kotkan kirkko

Konsertin kesto: 75 min
Kapellimestarina: Kari Heinilä
Liput Lippupalvelusta ja ennen konserttia ovelta:
Normaalihinta 30 €
Eläkeläiset 25 €
Työttömät, opiskelijat, lapset 15 €
Ryhmäliput 27 €/kpl (min. 10 hlö), tilaukset UMOn toimistolta