Porvoossa aloittaa uusi festivaali

922
lukukertaa

pjf

Perjantaina ja lauantaina 13.-14.9. järjestetään ensimmäinen Porvoo Jazz Festival, sarja konsertteja Porvoon sydämessä. Festivaali tuo Porvooseen suomalaisen jazzin kuumimpia nimiä.

Festivaalin avauskokoonpano on trumpetisti Verneri Pohjolan kvartetti,  jossa soittavat Aki Rissanen, piano, Antti Lötjönen, kontrabasso sekä Joonas Riippa, rummut. Pohjola lukeutuu Suomijazzin nouseviin tähtiin, ja hänen kansainvälisestikin mainetta niittänyt, kokenut kvartettinsa esittää energisen rytmisiä ja sävykkäitä omia kappaleitaan.

Illan toinen kokoonpano on festivaalin taiteellisen johtajan André Sumeliuksen kokoama kvartetti, jossa soittavat espanjalainen Cesar Joaniquet, tenorisaksofoni, Sami Linna, kitara sekä Mikko Helevä, Hammond-urut. Sumelius, joka oppi soittamaan jazzmusiikkia Yhdysvalloissa, mm. Miles Davisin entisen rumpalin Tony Williamsin opissa. Sumelius on tehnyt urallaan useita kriitikoiden ylistämiä äänitteitä, ja noteerattu mm. Jazz-Emma -palkinnolla. Hän johdattaa kuuntelijat sielukkaalle matkalle, harvoin kuultujen jazzin kulta-ajan sävellysten maailmaan, lisäten omia mausteitaan matkan ajan.

Festivaali jatkuu lauantaina 14.9. kello 19, jolloin KVR (Kannaste, Viinikainen, Riippa) valloittaa lavan. Lyyrinen Jussi Kannaste, tenorisaksofoni, kriitikoiden ylistämä Teemu Viinikainen, kitara, sekä karismaattinen ja kekseliäs Joonas Riippa, rummut, ovat hyvin persoonallisen ja uskaliaan ilmaisun yhdistelmä, ja menoa siivittää ainutlaatuisella tavalla musiikillinen huumori. KVR on loistelias yhdistelmä jazzin perinnettä, luovuutta ja hetkessä elämistä: yhtye ei jätä ketään kylmäksi.

Lauantain konserttiosuus saa päätöksen loistavan espanjalaisen Perico Sambeatin ja Albert Sanzin duon voimin, flamencoa ja jazzia yhdistellen. Ammentaen soittokokemuksistaan mm. Brad Mehldaun, Pat Methenyn ja Kurt Rosenwinkelin kanssa, tämä duo säväyttää varmasti kuulijoita soitannollisilla kertomuksillaan. Duo saa settinsä lopulla lavalle erikoisvieraita lavalle. Samalla lähestytään jo niiden jazzjamien tunnelmaa, jotka odottavat konsertin jälkeen muutaman korttelin päässä.

Festivaalin jazzjamit sekä perjantaina, että lauantaina pidetään Grandin konserttien päätyttyä ravintola Zum Beispielissa, Vanhan Porvoon alkupäässä, Rihkamatorin laidalla. Perjantaina 13.9. kello 22-01 jameja isännöi Mikko “Gunu” Karjalaisen kvartetti, lauantaina 14.9. kello 22-01 jameja vauhdittaa Sami Linnan kvartetti. Zum Beispiel on laatinut erikoisruokalistan jameissa viihtyvälle festivaalin väelle. Lista löytyy osoitteesta www.zum.fi.

Lisäkonsertti Ravintola Timbaalissa

Varsinkin etanoistaan tunnettu ravintola Timbaali luo festivaalin ajaksi erikoisruokalistan, josta vastaa pääkokki Markus Aremo. Lauantai-iltapäivän konsertissa kello 16-18 saamme kunnian kuunnella Timbaalissa espanjalaista Cesar Joaniquet trio -yhtyettä. Yhtye soittaa kaksi settiä Timbaalissa ennen Grandin konsertteja jazzmenun höysteenä.

Porvoo Jazz Festivalin yhteistyökumppanit ja tukijat: Grand, Porvoon Kaupunki, Aktia Stiftelsen i Borgå , Zum Beispiel, Timbaali, Digelius Music, Jazz Interlude, Sibelius-Akatemia ja Lippu.fi.

Perjantaina 13. syyskuuta 2013 | kello 19:00 – Ovet auki kello18:00
Lauantaina 14. syyskuuta 2013 | kello19:00 – Ovet auki kello 18:00
Grand, Piispankatu 28, 06100 Porvoo, Finland

LIPUT
Perjantain numeroidut paikat: €30
Lauantain numeroidut paikat: €30
Kahden päivän lippu: €53.50
Lippuja sähköpostitse: tickets@porvoojazzfestival.com
Lippuja saatavina myös käteisellä Digelius Music:ista, Helsingin Viiskulmasta, Grandista Porvoossa sekä www.lippu.fi