jaZZantia syksyllä 2013

1150
lukukertaa

jazzanti

Helsinki Jazz ry:n järjestämä jaZZanti-sarja tarjoaa tänä syksynä nautiskeltavaksi neljä mielenkiintoista konserttia.

Ravintola Laulumiesten konserteissa tuodaan esille nykyjazzia ja muutakin improvisaatiomusiikkia. Konserttikonseptissa tavoitellaan välitöntä vuorovaikutussuhdetta muusikoiden ja kuuntelijoiden välille. Hyvän akustiikan ansiosta musiikki soi mahdollisimman luonnollisena ja vahvistamattomana, ainoastaan pakon edessä käytetään instrumenttikohtaisia vahvistimia. Syksyn ohjelma on jälleen monipuolinen, mukana on kiinnostavia suomalaisia jazzyhtyeitä sekä ulkomaisia muusikkovieraita Japanista ja Yhdysvalloista. Konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

10.9. klo 19
Pepa Päivinen & Good Romans
Pepa Päivinen, puhaltimet
Ilari Filander, kitara
Jussi Miettola, rummut

Good Romans on yhtä kuin Ilari Filander ja Jussi Miettola. Improvisoitua musiikkia jo vuodesta 2008. Pepa Päivinen on suomalainen jazzmuusikko ja saksofonisti. jaZZanti-konsertissa nämä lahjakkaat ja nuorekkaat herrasmiehet yhdistävät voimansa ja jakavat kanssamme hetkessä sävelletyn teoksen. Luvassa on avaruusromua, sumutorvien ulinaa, paistinpannujen kalsketta. Virheen pelko on kipsin alku!

www.goodromans.com

22.10. klo 19
Trio Mike Koskinen, Mikko Innanen, Teppo Hauta-aho
Mike Koskinen, piano ja trumpetti
Mikko Innanen, saksofonit ja puhaltimet
Teppo Hauta-aho, basso ja sekalaiset instrumentit

Syksyn toisen konsertin muusikot ovat myös eri sukupolvien taiteilijoita, joita improvisaatio yhdistää. Mike Koskinen on pitkään asunut USA:ssa ja häntä on ollut harvoin mahdollisuus kuulla vanhassa kotimaassaan. Mikko Innanen on monipuolisimmista ja kansainvälisimmistä jazzmuusikoistamme ja hän soittaa lukemattomissa omissa ja muiden muusikoiden yhtyeissä. Yhdistävänä lenkkinä on pitkän uran tehnyt monipuolinen muusikko ja säveltäjä Teppo Hauta-aho.

29.10. klo 19
Esa Pietilän ”Liberty Ship” -levyn julkaisukeikka
Esa Pietilä, saksofonit
Aki Rissanen, piano
Antti Lötjönen, basso
Olavi Louhivuori, rummut

Esa Pietilä on koonnut mielenkiintoisen uuden kokoonpanon, jossa on mukana tunnettuja ja monipuolisia muusikoita. Yhtye julkaisee ensimmäisen levynsä konsertissa.

19.11. klo 19
Yoko Miura solo & duo Teppo Hauta-ahon kanssa
Yoko Miura, piano
Teppo Hauta-aho, basso ja sekalaiset instrumentit

Yoko Miura on syntynyt Niigatassa, Japanissa. Hän on opiskellut pianonsoittoa Japanissa ja Keski-Euroopassa. Miura konsertoi myös Euroopassa sekä jazz- että konserttimusiikkiyhteyksissä. Suomen vierailu on Miuran ensimmäinen. Pianistin kanssa esiintyy tässä konsertissa Teppo Hauta-aho, jonka kanssa Miura on soittanut aiemminkin Euroopassa vieraillessaan.

Kaikki konsertit alkavat klo 19.00 (ravintolan ovet avautuvat klo 18.30). Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2, www.digelius.fi.