Emler ja Liebman kohtaavat April Jazzissa

1020
lukukertaa

Mitä tapahtuu kun Ranskan valovoimaisin pianotrio ja jazzlegendaksi kasvanut amerikalainen sielukas saksofonisti yhdistävät voimansa? Andy Emler Trion ja Dave Liebmanin yhteinen konsertti oli jazztapaus viime keväänä Pariisissa. April Jazz tarjoaa yleisölleen tämän ainutlaatuisen kvartetin Suomen ensi-illan.

Dave Liebman ja pianisti Andy Emler ovat tunteneet 80-luvulta asti. Silloin he soittivat monta iltaa Pariisin La Villa -klubissa. Luova yhteys on kestänyt vuosien varrella ja Liebman on seurannut innolla Emlerin MegaOctetin kehitystä. Hän pitää korkeassa arvossa Emlerin visionääristä työtä tämän “pikku” big bandin kanssa. MegaOctetin loistava konsertti April Jazzissa 2009 on varmasti vielä monella muistissa.

Syksyllä 2009 Liebman pyysi Emlerin ja rumpali Eric Echampardin mukaan orkesteriin, jonka lähtökohta oli Miles Davisin “On the Corner” -levyn musiikki . Saksofonisti soitti itsekin alkuperäisellä levyllä vuonna 1972 ja lähti sen jälkeen kiertueelle Miles Davisin yhtyeen kanssa. Tämä vuosi oli todella merkittävä Liebmanin huikealla uralla.

Dave Liebman on soittanut lukuisten pianotriojen kanssa. Hän kehuu Emlerin trion erittäin toimivaa yhteissoittoa, joka tekee musisoinnista heidän kanssaan puhdasta nautintoa.

Dave Liebman, saksofonit
Andy Emler, piano
Claude Tchamitchian, basso
Eric Echampard, rummut
keskiviikkona 24.4. klo 21:30

April Jazz
Louhisali
Espoon kulttuurikeskus
Kaupinkalliontie 10
Kulttuuriaukio 2
02100 Espoo
Liput 23€ / 29€ 
Konsertti toteutetaan Ranskan Instituutin ja AJC:n tuella &
yhteistyössä Kumu -rumpujen kanssa.