Jussi Reijonen: debyyttilevy ja kiertue

1224
lukukertaa

Rovaniemeläisen kitarataiturin debyyttialbumi ”un” julkaistaan Suomessa 25.1.2013 ja Yhdysvalloissa 26.2.2013. Julkaisua juhlistetaan mittavalla Suomen kiertueella helmikuussa 2013.

Rovaniemellä syntyneen, Yhdysvalloissa Bostonissa vuodesta 2008 asuneen Jussi Reijosen esikoislevy un on luonteva sekoitus itsevarmaa omaperäisyyttä, eri kulttuureja ja niiden arvokkaita musiikkiperinteitä.

Ympäri maailmaa matkustanut kitaristi-säveltäjä muutti jo lapsena perheensä kanssa Lapista Lähi-itään ja Itä-Afrikkaan. Matkoilta poimitut vaikutteet, vivahteet ja äänet sulavat rikkaaksi monikansalliseksi mosaiikiksi jazzia ja maailmanmusiikkia yhdistelevällä debyyttilevyllä. Ennakkoluulottomalla albumilla kumarretaan myös puhtaan jazzin ja kansanmusiikin suuntaan. Naima on Reijosen tulkinta legendaarisen saksofonisti John Coltranen kappaleesta; Kaiku-nimisellä kappaleella puolestaan kuullaan suosituksi nousseen Eva & Manu -duon Eva Louhivuorta.

Un on avoimen maailman ilmentymä: se kokoaa yhteen taitavat soittajat viidestä maasta ja kolmesta maanosasta. Virtuoosimaisen kvintetin muodostavat nauhatonta ja perinteistä sähkökitaraa sekä arabialaista ud-luuttua soittava Reijonen, turkkilainen pianisti Utar Artun, ruotsalainen kontrabasisti Bruno Råberg, palestiinalainen perkussionisti Tareq Rantisi sekä espanjalainen perkussionisti Sergio Martinez. Omien soitintensa mestarit tekevät Reijosen säveltämillä ja sovittamilla kappaleilla kunniaa muun muassa amerikkalaiselle ja pohjoismaiselle jazzille sekä Lähi-idän ja Afrikan kansanmusiikkiperinteille. Kiehtovassa kollaasissa rauhalliset skandinaaviset äänimaisemat yhdistyvät arabimaailman melodiseen sykkeeseen ja Intian ja Länsi-Afrikan rytmiseen rikkauteen.

Reijonen opiskeli musiikkia Pop & Jazz Konservatoriossa Helsingissä sekä Berklee College of Musicissa ja New England Conservatoryssa Bostonissa. Suomessa asuessaan hän soitti monipuolisesti Suomen kärkeen kuuluvien pop- ja rock-artistien kanssa. Kansainvälisesti kokenut lahjakkuus on keikkaillut myös Yhdysvalloissa, Ruotsissa, Latviassa, Saksassa, Ranskassa ja Libanonissa. Hän on kitaristina ja udistina päässyt esiintymään muun muassa jazzrumpali Jack deJohnetten, legendaarisen flamencolaulaja Pepe de Lucian sekä Grammy-palkintoja kahmineen flamencokitaristi ja -tuottaja Javier Limónin kaltaisten huippujen kanssa.

Jussi Reijonen kvintetin jäsenet ovat soittaneet lukuisten jazz- ja maailmanmusiikin tähtien kanssa, kuten mm. Paul Simonin, Diego el Cigalan, Maria Schneiderin, Bobby McFerrinin ja Alejandro Sanzin.

Jussi Reijonen: un
1. Serpentine / 2. Naima / 3. Bayatiful / 4. Toumani (Blues for Mick) / 5. Nuku sie / 6. Kaiku
Kaikki sävellykset Jussi Reijonen, 3. Jussi Reijonen & Ali Amr, 2. John Coltrane.

Jussi Reijonen, kitarat, ud
Utur Artun, piano
Bruno Råberg, basso
Tareq Rantisi, perkussiot
Sergio Martinez, perkussiot
Lisäksi
6. Eva Louhivuori, laulu
3. Ali Amr, qanun

Konsertit:
Konserttien lisäksi yhtye järjestää klinikoita paikallisissa konservatorioissa.
Kaikissa konserteissa (paitsi Joensuu 8.2. ja Kuopio 15.2.) mukana Eva Louhivuori.
4.2. Jyväskylä, Vakiopaine
5.2. Turku, Turun Seudun Musiikkiopiston Konserttisali
6.2. Tampere, Telakka
8.2. Joensuu, Joensuun Konservatorion Konserttisali
10.2. Rovaniemi, Kulttuuritalo Korundi
11.2. Kajaani, Kouta-sali
13.2. Helsinki, Juttutupa
15.2. Kuopio, OP Jazzklubi

www.jussireijonen.com
www.facebook.com/jussireijonenmusic
www.soundcloud.com/jussireijonen
www.youtube.com/jussireijonenmusic