Kymi Sinfonietta kantaesittää Koivistoista

1559
lukukertaa

 

Kymi Sinfonietta tilasi yhdeltä Suomen arvostetuimmista jazz-muusikoista, Eero Koivistoiselta teoksen, jossa hän itse soittaisi solistina. Syntyi upea viisiosainen multimediateos, Baltic Sea Blues, jossa orkesterin lisäksi musisoivat soolosaksofonisti, jazzpianisti sekä -basisti kapellimestarin johdolla. Teos on tarkkaan nuotinnettu, mutta mukana olevat jazz-muusikot soittavat myös improvisaatioita, joten teos on jokaisessa esityksessään erilainen. Esityksissä nähdään useista lähteistä koottua upeaa kuvamateriaalia Itämerestä, joka on koko sävellyksen läpikäyvä teema. Tällä teoksella tekijät haluavat herättää huomiota itselleen läheiseen Itämereen ja sen tilanteeseen.

Konsertissa kuullaan myös yhden maailman legendaarisimman jazz-saksofonistin, Stan Getzin, vuonna 1961 levyttämä Focus. Seitsemästä sävellyksestä koostuva Focus sisältää Baltic Sea Bluesin tapaan sekä kirjoitettua että improvisoitua materiaalia. Tämän käsitteeksi muodostuneen albumin kappaleet säveltäjä Eddie Sauter kirjoitti jousiorkesterille sekä lyömäsoittimille ja harpulle.

Vuonna 2010 Helsingissä järjestettiin Baltic Sea Action Summit -huippukokous, jonka kutsuivat koolle tasavallan presidentti, pääministeri ja Baltic Sea Action Group. Kokouksen osanottajina oli Itämeren ympärysmaiden valtionpäämiesten lisäksi edelläkävijäyrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja yksityishenkilöitä. Huippukokous viritti siihen osallistuneen Koivistoisen mielessä jo aiemmin suunnitelmissa olleen ajatuksen Itämeri-aiheisesta sävellyksestä, ja hän otti sitoumuksekseen Itämeri-tietoisuuden ja -suojelun edistämisen taiteen keinoin, tavoitteena aihetta käsittelevän teoksen säveltäminen Kymi Sinfoniettalle ja jazz-triolle. Myös Kymi Sinfonietta lähti innolla mukaan.

Kymi Sinfoniettan konsertti Baltic Sea Blues
Ke 14.11.2012 klo 19 Kotkan konserttitalo
To 15.11.2012 klo 19 Kuusankoskitalo
Kapellimestari: Jani Telaranta
Solistit: Eero Koivistoinen, saksofoni
Seppo Kantonen, piano
Ville Huolman, basso
Ohjelma:
Eero Koivistoinen: Baltic Sea Blues (Kantaesitys, Kymi Sinfoniettan tilausteos)
E. Sauter: Focus
Liput 18/13/7 €
Ennakkomyynti: Lippupalvelu, www.lippupalvelu.fi,
Kouvolan matkailu, Kuusankoskitalo, Yrtti-City (Karhula),
Orkesteritoimisto (myös lippuvaraukset) puh. 05-234 4891, kymisinfonietta@kymp.net tai tuntia ennen ovelta

 www.kymisinfonietta.fi