Huumaava rytmikeitos Stoassa

1244
lukukertaa
Humbalaxin Meissa Niang vauhdissa.
Humbalaxin Meissa Niang vauhdissa.

Huumaava rytmikeitos senegalilaisin maustein koetaan Stoassa 7. marraskuuta kun Sakari Kukko ja Humbalax päivittävät kotoiset melodiat fuusiomusiikkiaikaan.

Piirpauke-muusikko Sakari Kukko sai yli 30 vuotta sitten vihiä siitä, että länsiafrikkalainen uusi musiikki on jotain aivan erityistä. Kukko matkusti välittömästi Senegaliin ja päätyi soittamaan yhdessä paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Monet heistä muuttivat sittemmin Suomeen rikastuttamaan musiikkielämäämme.

Tuttuja suomalaisia kansanlauluja ja svengaavia mbalax-rytmejä yhdistävä Humbalax on Sakari Kukon uusi multikulttuurinen musiikkiprojekti. Yhtye julkaisi viime vuonna kehutun Paratiisi-levyn, jossa suomalainen ja afrikkalainen traditio yhdistyvät taidokkaasti ja yllättävästi. Humbalax on hieno osoitus myös siitä, kuinka hyvin yhtyeen maahanmuuttajamuusikot ovat päässeet sisään suomalaiseen kulttuuriin.

”Kukko ja kumppanit ovat niin eläväisiä musikantteja, että heidän näpeissään Minun kultani kaunis on ja Lauantaki-ilta svengaavat väkisinkin. Oolannin sodasta muunneltu Suomen leijonat avaa vaihtoehtoisen näkövinkkelin taannoisen kiekkokullan juhlintaan. Iloisen irrottelun lomassa Sheila Surbanin laulamat Aamulla varhain ja Karjalan kunnailla venyttävät kaihon ja kaipauksen sietämättömän rajamaille”, kommentoi Pauli Kallio Soundissa Humbalaxin menoa.

Humbalax esiintyy Stoassa seuraavalla kokoonpanolla: Sakari Kukko – saksofonit, huilut, laulu, koskettimet, Erik Siikasaari – basso, Ousseynoue Mʼbaye – rummut, Ismaila Sane – perkussiot, laulu, Nicolas Rehn – kitarat, Meissa Niang ja Sheila Surban – laulu.

Humbalax ke 7.11. klo 19
Stoa, Turunlinnantie 1, Itäkeskus, Helsinki
www.stoa.fi, www.facebook.com/stoansivu
Liput alk. 13/9 €. Lipunmyynti: (09) 31012000, stoa.lipunmyynti@hel.fi tai Lippupalvelu
Konsertin kesto on noin 70 min.