JälkilöylyJazzit Ravintola Nyyrikissä

1419
lukukertaa

Teatteriravintolatoiminnastaan tunnettu Ravintola Nyyrikki aloittaa korkeatasoisen jazzklubitoiminnan syksyllä 2012 ja tarjoaa rytmimusiikin ystävien iloksi huippujazzia kulttuuria vaalivassa Puu-Käpylässä. Jazzin sävyjä kuullaan koko syksyn ajan (1.9.-15.12.) Nyyrikin Iltatähdessä joka lauantai teemalla JälkilöylyJazzit.

Jazzkauden avaa perjantaina 31.8. klo 18-00 järjestettävä KuutamoJazz-minifestari. Minifestarilla jazz on vallannut kaikki Nyyrikin tilat – terassilta ravintolasaliin ja alakerran Iltatähteen asti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

KuutamoJazzeissa esiintyvät django-tyylin loistavasti taitava Olli Soikkeli Trio (Olli Soikkeli/kitara, Tomi Kettunen/kitara, Teemu Åkerblom/basso), upeasti sävyjä tulkitseva Reija Lang New Trio (Reija Lang/laulu, Mikko-Ville Luolajan-Mikkola/viulu & kontrabasso, Jarno Kukkonen/kitara) ja André Sumeliuksen energinen ja mainetta niittänyt combo Tonight At Noon (Jussi Kannaste/sax, Mikko Innanen/sax, Jukka Eskola/trumpetti, Mikko Helevä/urut, André Sumelius/rummut).

”KuutamoJazz summeeraa hyvin Helsingin kulttuurillisesti aktiivisen elokuun. Kuun viimeinen päivä on hyvä hetki ottaa uusi perspektiivi ja suunnistaa ydinkeskustasta lehtevään Puu-Käpylään. Tarjolla on uniikki ilta täysikuun ja jazzin tahdittamana yönsinisissä tunnelmissa. Ruuanystäviä ei ole unohdettu – klo 20-22 on katettuna jazz-illallinen ravintolasalissamme. Olemme myös yhteistyössä Vakka-Suomen Panimon ja Seppo Hansteen (Vuoden Jazzdiggari 2008) kanssa suunnitelleet oman Jazz-oluen. KuutamoJazz on myös lähtölaukaus koko syksyn jazzohjelmistollemme eli Jälkilöylyjazzeille”, kertoo ravintoloitsija Terhi Aunila Ravintola Nyyrikistä.

JälkilöylyJazzit tuo esille mielenkiintoisia yhtyeitä ja jazzartisteja suomalaisen jazzmusiikin kärjestä. Nyyrikin alakerrassa sijaitsevan Iltatähden stagelle nousee syksyn mittaan 16 jazzyhtyettä, mukana mm. Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi valittu nuori laulajatar ja säveltäjä Nina Mya, arvostettu jazzpianisti Seppo Kantonen sekä virtuoottinen jazzviulisti Mikko-Ville Luolajan-Mikkola. Jälkilöylyjazzit avaa lauantaina 1.9. upeaääninen jazzlaulaja Juki Välipakka Janne Maarala Trion säestämänä. ”Olen iloinen siitä, että olemme saaneet näin upean artistikaartin mukaan Jälkilöylyjazzeille. Pystymme näin tarjoamaan kuulijoille musiikillisia huippuelämyksiä”, sanoo Terhi Aunila.

Ravintola Nyyrikin JälkilöylyJazzit tuottavat jazzaktivistit Reija Lang & André Sumelius. Koko syksyn ohjelmatiedot ja artistiesittelyt löytyvät Ravintola Nyyrikin sivuilta osoitteessa www.nyyrikki.fi ja Facebookista www.facebook.com/Nyyrikkijazz . Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

KuutamoJazzit pe 31.8.2012 klo 18-00
Olli Soikkeli Trio klo 18-20, terassi
Reija Lang New Trio klo 20-22, ravintolasali (jazz-illallinen klo 20-22, pöytävaraus)
Tonight At Noon klo 22-00, Iltatähti
Osoite: Ravintola Nyyrikki, Pohjolankatu 2, puh. 09-757 2299, www.nyyrikki.fi

JÄLKILÖYLYJAZZIEN OHJELMA SYKSY 2012

RAVINTOLA NYYRIKIN ILTATÄHTI
Pohjolankatu 2, Puu-Käpylä
www.nyyrikki.fi
www.facebook.com/Nyyrikkijazz
1.9.-15.12.2012
Klo 21-23 joka lauantai
Vapaa pääsy

SYYSKUU
1.9. Juki Välipakka Quartet
8.9. Wade Mikkola Trio
15.9. André Sumelius Trio
22.9. Douglas Pashley Trio
29.9. Sofia Finnilä Quartet

LOKAKUU
6.10. Sonny Heinilä Quartet
13.10. Jaska Lukkarinen Trio
20.10. Kari Ikonen Trio
27.10. Reija Lang Quartet

MARRASKUU
3.11. Nina Mya
10.11. André Sumelius Trio
17.11. Plop
24.11. Seppo Kantonen Quartet

JOULUKUU
1.12. Niklas Winter Trio
8.12. Aili Ikonen Tribute to Ella
15.12 Reija Lang Trio