Herd North Sea Jazziin

1128
lukukertaa
Kuva: Jori Grönroos.
Kuva: Jori Grönroos.

Suomalainen jazzyhtye HERD esiintyy North Sea Jazz Festivalilla Rotterdamissa 7. heinäkuuta. Yhtye voitti samalla festivaalilla European Jazz Competition-jazzyhtyekilpailun viime kesänä. Samassa yhteydessä HERDillä on konsertti Comblain Jazz Festivalilla Belgian Comblain-la-Tourissa heinäkuun 8. päivä.

North Sea Jazz Festival on yksi maailmaan suurimpia jazzfestivaaleja, jonka pääesiintyjinä nähdään tänä vuonna mm. Lenny Kravitz, Esperanza Spalding, Wayne Shorter sekä Van Morrison. Järjestäjät ennakoivat tämän vuoden yleisömääräksi yli 65.000 henkeä. Belgian Comblain Jazz Festivalin pääesiintyjinä nähdään mm. McCoy Tyner, Ravi Coltrane sekä Steve Swallow.

HERD on vuonna 2009 perustettu jazzyhtye missä soittavat Panu Savolainen vibrafonia, Mikko Pellinen bassoa sekä Tuomas Timonen rumpuja. Yhtye on esiintynyt mm. Suomen Jazzliiton kiertueella, Helsingin Musiikkitalon avajaisissa sekä Pori Jazz-festivaalilla, missä Savolainen valittiin Vuoden Taitelijaksi vuonna 2010. Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa ”Live!!” vuonna 2011.

Ennen Rotterdamiin lähtöään yhtye esiintyy Helsingin Musta Kissa-ravintolassa torstaina 5.7.2012 klo 19.

www.herdtrio.com
www.facebook.com/herdtrio
www.northseajazz.com
www.comblainjazzfestival.be
www.barmustakissa.com