Jatsi soi Kirjaslammen lavalla

1900
lukukertaa
Nieminen & Litmanen.
Nieminen & Litmanen.

Valkeakoskella heinäkuussa järjestettävä Kirjazz on julkaissut lopullisen ohjelmansa. Jo julkaistujen nimiesiintyjien Harri Marstion sekä Niemisen & Litmasen lisäksi tapahtumassa nähdään ennen kaikkea paikallista ja nuorta osaamista. Marstion ohella OJ’s Quartetin tahdittamaan jazzhaasteeseen ottavat tänä kesänä osaa Jake Niska sekä Johanna Kyykoski. Tapahtuman avaa 20-vuotisjuhliaan viettävä Polirytmi.

Suoraan Suomen Otaniemestä tapahtumaan matkustavan teekkareiden jazzyhdistys Polirytmin jäsenten yleisnimittäjä ja leimallinen elementti on groovaava meininki. Yhtyeen kokoonpano vaihtaa muotoaan omien sanojensa mukaan useammin kuin sukkia, mutta Kirjazzissa Polirytmin riveissä nähdään ainakin saksofonia soittava Valkeakosken oma poika Ilkka Rekola.

Polirytmin jälkeen lavalle nousee OJ’s Quartet yhdessä jazzhaasteen vastaanottaneiden vierailijoiden kanssa. Haasteeseen on kiinnitetty esiintymään Harri Marstion lisäksi Valkeakosken kesäteatterissakin tänä kesänä esiintyvä Johanna Kyykoski sekä muun muassa Seitsemästä Seinähullusta Veljeksestä tuttu Jake Niska. Kirjazzin toteuttaman haasteen tarkoituksena on nostaa erityyppisiä musiikin ystäviä kokeilemaan taitojaan jazzin saralla. Haastetta tahdittavaan OJ’s Quartetiin kuuluvat Olli Jokinen, Eero Kokkonen, Juuso Horelli sekä Miko Tekoniemi.

Tapahtuman päättää Suomen vauhdikkain duo Nieminen & Litmanen. Yhtyeen monipuoliset rytmit ja boogaloo keinuttavat paatuneimmankin jalan liikkeeseen. Yhtye itse on nimennyt genrekseen Scandinavian Action Jazz – ja mitä sitä väittelemäänkään. Urku/rumpu-duon soitosta ei puutu menoa eikä tunnelmaa.

Kirjazz järjestetään lauantaina 2. heinäkuuta Kirjaslammen tanssilavalla kello 20 alkaen. Tapahtuma on osa tanssilavan 60-vuotisjuhlakautta. Kirjazzin järjestää Työväen Musiikkitapahtuma ry yhteistyössä D-Kulman kanssa. Lippuvaraukset ja tiedustelut Työväen Musiikkitapahtuman tapahtumatoimistosta.www.valmu.com/kirjazz

Kirjazz