Jyväskylä Big Band konsertoi

953
lukukertaa

 Jyväskylä Big Band, solistinaan saksofonisti Jouni Järvelä, tulkitsevat uutta suomalaista big band -musiikkia Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä VII konsertissa sunnuntaina 14. päivä maaliskuuta. Konsertin uusien sävellyksien kirjo on runsas ja monipuolinen, sillä konsertissa kuullaan teokset yhteensä kymmeneltä eri säveltäjältä. Konsertissa kanta- esityksen saavat Jori Huhtalan ja Martti Vesalan tilaussävellykset.

Lisäksi illan aikana kuullaan Jouni Järvelän, Markku Rengon, Samppa Leinon, Esa Onttosen, Veli-Matti Halkosalmen, Jussi Kososen, Olli Moilasen sekä Anni Kiviniemen uudet sävellykset. Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä VII jatkaa Jyväskylä Big Bandin, suomalaisten sekä keskisuomalaisten säveltäjien yhteistyötä, joka on jatkunut aktiivisena jo vuodesta 1998 lähtien. 

Saksofonisti ja säveltäjä Jouni Järvelä on tullut suurelle yleisölle tutuksi erityisesti maailman parhaisiin lukeutuvan Umo Jazz Orchestran jäsenenä ja sen usein kuultuna solistina. Järvelän oma yhtye ”Jouni Järvelä Group” perustettiin vuonna 1996. Mittavan ja laaja-alaisen uransa aikana tämä persoonallinen yhtye on julkaissut kaksi levyä: ”Lento” (v.1999, mm. Emma-ehdokkuus) sekä ”a Grand day out (v. 2005). UMO:n ja oman yhtyeensä lisäksi Järvelä on työskennellyt kymmenissä suomalaisissa huippuyhtyeissä.

Jyväskylä Big Band on monipuolinen, vireä ja ammattitaitoinen kokoon- pano, jonka vierailijoina ja solisteina on vuosien mittaan nähty monia koti- ja ulkomaisia huippuartisteja. JBB on lukuisten omien konserttiensa lisäksi esiintynyt useilla suomalaisilla festivaaleilla, tapahtumissa ja yritys- tilaisuuksissa sekä tehnyt konserttimatkoja ympäri maailman. Jyväskylä Big Band on toteuttanut myös ennakkoluulottomasti poikkitaiteellisia produktioita ja tehnyt vuosien ajan yhteistyötä useiden suomalaisten säveltäjien kanssa.

Ensikäsityksiä – Kantaesityksiä VII
Jyväskylä Big Band
Johtaa Ilkka Mäkitalo
Solistivieraana saksofonisti Jouni Järvelä
Su 14.3.2009 klo 17
Siltasali Pitkäkatu 19-21, Jyväskylä
Liput: 12/8 euroa