Markku Johansson palaa juurilleen

1233
lukukertaa

Musiikkiteatteri Kapsäkin yhteydessä sijaitsevassa ravintola Allotriassa on luvassa todella harvinaista herkkua torstaina 25.2., kun lavan ottaa haltuunsa legendaarinen musiikin moniottelija, trumpetisti Markku Johansson. Hän tekee ryhdikkään comebackin jazzmuusikkona tätä konserttia varten kootun kvartettikokoonpanon solistina. Kvartetissa eri ikäpolvet nivovat yhteen jazzin universaalia kieltä tuoden samalla esiin omaa karaktääriään.

”Rytmimusiikki on minulle aina ollut se juttu. On erittäin hieno tunne päästä tekemään konserttia näiden eri sukupolvia edustavien muusikoiden kanssa. Lähdemme liikkeelle svengistä – ja jazzmusiikin afroamerikkalaisesta perinteestä, jossa yhteisen kielen muodostavat ns. jazzstandardit. Luomme yhdessä livenä oman tulkintamme, joka on tässä ja nyt”, sanoo Johansson.

Konsertin jälkeen lavan valtaavat jamit klo 22.30-00.00. Jazzmuusikot ry kutsuu kaikki mukaan jazzmuusikoiden omaan kokoontumisajoon vaalimaan jazzin perinteitä, ja kohtaamaan muusikkokollegoita yli ikä- ja tyylirajojen.

Markku Johansson, trumpetti
Jori Levantovskij, tenorisaksofoni
Aki Rissanen, piano
Wade Mikkola, kontrabasso
Reiska Laine, rummut
Konsertti klo 20.00-22.00
Jamit klo 22.30-00.00
Ravintola Allotria,  Hämeentie 68, Helsinki