Kaksi duoa jazzliiton kiertueella

1340
lukukertaa

Suomen Jazzliiton kiertueilla kuullaan lokakuussa 2009 mielenkiintoista bändiparivaljakkoa kun duoyhtyeet Mikko Innanen & Mika Kallio sekä Johanna & Mikko Iivanainen lähtevät yhteiskiertueelle. Harvinaislaatuisen yhdistelmän myötä kullakin kahdeksasta kiertuepaikkakunnasta päästään nauttimaan saman illan aikana kahdesta varsin erilaisesta duoesiintymisestä.

Saksofonisti Mikko Innanen ja lyömäsoittaja Mika Kallio kuuluvat suomalaisen improvisoidun musiikin kärkinimiin. Innanen pokkasi vuonna 2008 Jazzliiton myöntämän Yrjö-palkinnon ja Kalliota on kuultu lukuisissa suomalaisissa ja kansainvälisissä kokoonpanoissa. Duona Kallio ja Innanen soittavat omia sävellyksiään sekä vapaata improvisointia. Ei siis tuttua ja turvallista, sliipattua pohjoismaista freetä, vaan yritystä todelliseen improvisointiin, musiikilliseen vuorovaikutukseen ja riskinottoon, jossa kaikki ideat ovat sallittuja.

Vokalisti Johanna Iivanainen on tunnettu rajoja rikkovasta lähestymistavastaan musiikin tekoa kohtaan. Jazz-yhtyeissä sekä mm. maailmanmusiikkivaikutteisissa kokoonpanoissa suursuosioon noussut Iivanainen esittelee yhdessä kitaristi Mikko Iivanaisen kanssa duokokoonpanonsa Jazzliiton lokakuisella kiertueella. Mikko Iivanainen on arvostettu yhtyesoittaja suomalaisella jazzkentällä ja duokontekstissa hänen kitarointinsa saa kiitettävästi myös solistista tilaa.

Yhteiskonserteissaan duot Innanen & Kallio sekä Iivanainen pääsevät sukeltamaan syvälle omiin vahvuuksiina, muodostaen ennakkoasetelmaltaan kiehtovan lähtökohdan konsertti-illalle. Lokakuinen duoyhdistelmä tarjoaa harvoin toistuvan tilaisuuden kurkistaa kahteen toisistaan poikkeavaan musiikilliseen maailmaan saman kiertuekonsertin aikana. Mahdollista on, että samalla paljastuu myös yllättäviä yhteneväisyyksiä.

Mikko Innanen & Mika Kallio
Mikko Innanen – saksofonit, pillit ja lyömäsoittimet
Mika Kallio – rummut, pillit ja lyömäsoittimet

Johanna & Mikko Iivanainen
Johanna Iivanainen – laulu
Mikko Iivanainen – kitara

Kiertueaikataulu:
to 8.10. Seinäjoki, Nuorisokeskus klo 19:00
pe 9.10. Oulu, Teatteri Rio klo 20:00
la 10.10. Raahe, Bio Huvimylly klo 19:00
ti 13.10. Helsinki, Ohjelmaravintola Allotria (Kapsäkki) klo 19:00
ke 14.10. Savonlinna, Wanha Kasino klo 20:00
to 15.10. Jyväskylä, Poppari klo 21:30
pe 16.10. Kuopio, Kino Kuvakukko (Lumo-klubi) klo 20:00
la 17.10. Joensuu, Teatteriravintola klo 21:00

Suomen Jazzliiton kiertueilla esiintyy syksyn 2009 aikana viisi yhtyettä. Kiertuetoiminta on Jazzliiton keskeisin ja laajin toimintamuoto, joka tähtää kotimaisen jazzin esittämismahdollisuuksien kehittämiseen koko Suomen alueella. Toimintaa tukevat opetusministeriö ja Esittavän säveltaiteen edistämiskeskus (ESEK).