Nada Jazzliiton kiertueella

1054
lukukertaa

Suomen Jazzliiton kevään 2009 toisella kiertueella kuullaan säveltäjä Eero Hämeenniemen luotsaamaa viisihenkistä Nada-yhtyettä. Kiertue toteutetaan kahdessa osassa 5.-8.2. sekä 25.-28.2.2009.

Nada on yhtyesoundiltaan ainutlaatuinen tapaus suomalaisen jazzin kentällä. Kokoonpanon musiikissa modernin jazzin elementit yhdistyvät nykyaikaisen klassisen ja etelä-intialaisen musiikkiperinteen sävyihin yhtyeen improvisaation kulkeutuessa ajoittain free jazzin suuntaan. Nadan nykyinen ohjelmisto sisältää Eero Hämeenniemen alkuperäisiä sävellyksiä sekä etelä-intialaissävytteisiä sovituksia. Jazzliiton kiertueella kvintetissä mukana ovat Hämeenniemen lisäksi lukuisista laadukkaista jazz-yhtyeistä tutut Jouni Järvelä (saksofonit), Pentti Lahti (saksofonit), Sampo Lassila (basso) sekä Markus Ketola (rummut).

Vahva yhtyetausta on Nadan yhtenäisen ja omaperäisen soinnin perusta. Bändi on soittanut yhdessä jo useita vuosia konsertoiden niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Yhtye on esiintynyt vuosien varrella useita kertoja New Yorkissa, jossa sen maineikkaimpiin konserttipaikkoihin lukeutuu Knitting Factory. Lisäksi Nada on vieraillut latinalaisen Amerikan merkittävimpiin musiikkijuhliin lukeutuvalla Cervantino-festivaalilla, konsertoinut Intiassa ja kiertänyt monissa Euroopan maissa. Nadaa on kuultu säännöllisesti myös kotimaisilla improvisoituun musiikkiin keskittyneillä festivaaleilla, kuten Tampere Jazz Happeningissä ja Kerava Jazzissa. Jazzliiton kiertueella Nada on ollut viimeksi vuonna 1996.

Yhtye on julkaissut kaksi levyä; Nada ja Twins. Näistä jälkimmäinen syntyi yhteis- työssä intialaisen Karaikkudi R. Manin Sruthi Laya-ensemblen kanssa. Lisäksi Nada on tehnyt yhteistyötä mm. viulisti John Storgârdsin sekä harmonikkataitelija Kimmo Pohjosen kanssa. 

Jazzliiton kevätkiertueellaan Nada esittää monipuolisen ja ainutlaatuisen kattauksen saumattomaan yhtyekemiaan nojaavaa jazz-musiikkia, joka ikiaikaisesta musiikki- perinteestä ammentaen sijoittuu vahvasti nykyaikaan.

Nada
Eero Hämeenniemi, piano
Jouni Järvelä, saksofonit
Pentti Lahti, saksofonit
Sampo Lassila, basso
Markus Ketola, rummut

Kiertueaikataulu:
To 5.2. Lappeenranta, Ravintola Kolme Lyhtyä klo 20:00
Pe 6.2. Kuopio, DNA Jazzklubi klo 21:00
La 7.2. Savonlinna, Wanha Kasino klo 20:00
Su 8.2. Kotka, Laulumiestalo klo 18:00
Ke 25.2. Joensuu, Konservatorion konserttisali klo 19:00
To 26.2. Jyväskylä, Poppari klo 21:00
Pe 27.2. Raahe, Hovinarri klo 21:00
La 28.2. Oulu, Valvesali klo 19:00