Contrasts Jazzliiton kiertueella

1099
lukukertaa

Contrasts koostuu johtavista suomalaisista ja Suomessa vaikuttavista jazzmuusikoista. Yhtye tuo nimensä mukaisesti esille sekä musiikillisia että solistisia kontrasteja modernin jazz-ilmaisun puitteissa. Contrastsin riveissä soittavat saksofonistit Mikko Innanen ja Manuel Dunkel, pianisti Georgios Kontrafouris, basisti Wade Mikkola sekä rumpali Klaus Suonsaari. Yhtyeen jäsenistä Mikko Innanen voitti vastikään Suomen arvostetuimman jazzpalkinnon, Imatran Valtakunnallisilla Jazzpäivillä järjestyksessään 41. kertaa jaetun Yrjön.

Contrasts on viiden tasapainoisen muusikon kokonaisuus. Kokoonpanon ilmaisuvoima henkilöityy paljolti eturivin vahvaan saksofonistikaksikkoon Innanen–Dunkel. Heidän solistinen vuoropuhelunsa värittää yhtyesoundia monipuolisin vivahtein. Kontrastia luo myös yhtyeen ohjelmisto, joka muodostuu sen jäsenten omista sävellyksistä ja persoonallisista sovituksista harvemmin kuulluista jazzsävellyksistä sekä suomalaiseen kansallisperinteeseen kuuluvista melodioista.

Ohjelmistossaan Contrasts soveltaa omalaatuista tapaansa hyödyntää jazzin svengaavaa rytmiikkaa ja lajityypille ominaisia elementtejä persoonallisella otteellaan. Lopputuloksena on korkeatasoista suomalaista jazzmusiikkia.

Yhtye julkaisee 1.12.2008 ensimmäisen levynsä The Quintet, jonka materiaalia joulukuun yhdeksällä keikalla kuullaan. Lahjakkaan ja ajankohtaisen kvintetin kautta Suomen Jazzliiton syyskausi kiertuerintamalla saa komean päätöksen.

Mikko Innanen, saksofonit
Manuel Dunkel, saksofonit
Georgios Kontrafouris, piano
Wade Mikkola, basso
Klaus Suonsaari, rummut

Kiertueaikataulu:
3.12. Savonlinna, Oopperakellari klo 20
4.12. Jyväskylä, Poppari klo 21
7.12. Oulu, Valvesali klo 19
8.12. Rauma, Rauman Kaupunginteatteri klo 18
9.12. Helsinki, Café Carusel klo 19
10.12. Pieksämäki, Poleeni klo 19
11.12. Pietarsaari, Madison musiikkipubi, Kaupunginhotelli klo 21
12.12. Kuopio, DNA jazzklubi klo 21
13.12. Joensuu, Teatteriravintolan terassi klo 21