Oddarrang Vapaat Äänet -kiertueella

1228
lukukertaa
Oddarrang
Oddarrang
Kuva: Katja Tähjä.

Vuoden 2007 Vapaat äänet -kiertue välittää selkeän viestin: nyt panostetaan tulevaisuuteen ja nuoreen taitavaan muusikkosukupolveen! Kevään kiertueella Olavi Louhivuoren hieno Oddarrang-yhtye saa ansaitun näyteikkunan kotimaassaan. Oddarrang on vahva suomalaisen jazzin uusi tulokas, jonka esikoislevy Music illustrated on tämän vuoden Jazz-Emma -ehdokkaana.

Tällä kiertueella myös Pori Jazzin Ultra Musicissa vuonna 2004 kuultu ranskalainen Thôt pääsee esittäytymään melkein koko Suomelle. Egyptiläisen viisauden jumalan mukaan nimetty kvartetti on vuonna 1996 alkaneella sinnikkäällä työllään raivannut tiensä ranskalaisen uuden jazzin eturiviin.

Tuleva kiertue ei jätä mitään ilmansuuntaa väliin vaan risteilee Helsingistä Rovaniemelle ja Joensuusta Poriin ­ ja ensimmäisen kerran Vapaiden äänien historiassa myöskin Ahvenanmaalle!

Oddarrang (Suomi)
Olavi Louhivuori > rummut, säv.
Ilmari Pohjola > pasuuna, laulu
Osmo Ikonen > sello
Lasse Sakara > kitara
Lasse Lindgren > basso

Olavi Louhivuori perusti Oddarrangin syksyllä 2003. Oddarrangin muodostavat sello, pasuuna, kitara, basso ja rummut. Yhtye on helposti tunnistettavissa soittimien luoman äänimaailman vuoksi. Omaleimaisen sävyn musiikkiin tuovat myös Louhivuoren sävellykset, joissa yhdistyvät sulavasti vaikutteet länsimaisesta taidemusiikista, etnisestä musiikista sekä afro-amerikkalaisesta rytmimusiikista. Louhivuorelle on tärkeää luoda musiikissaan tunnelmia, värejä ja maisemia, jotka ohittavat musiikilliset kategoriat ja välittävät kuulijalle vahvoja tunne-elämyksiä.

Thôt (Ranska)
Stéphane Payen > alttosaksofoni
Gilles Coronado > kitara
Hubert Dupont > basso
Christophe Lavergne > rummut

Altisti/säveltäjä Stéphane Payenin 1996 perustama, yhden kehutun albumin julkaissut kvartetti elää kollektiivisuuden määrittämässä musiikin universumissa, jonka suolana toimivat jatkuvassa vuorovaikutuksessa sykkivät polyrytmit, perinteisten muotojen uudelleenjärjestely ja kuulijan yllättäminen alati uusilla improvisaation ja sävelletyn materiaalin synteeseillä.
Jussi Niemi , Pori Jazzin 2004 käsiohjelma

”Ranskalainen Thôt on napannut nimensä egyptiläiseltä jumalalta. (…) Saksofonisti Stefan Payenin ja kitaristi Gilles Coronadon musiikkia esittävä bändi liikkuu rockin, grooven ja jazzin alueillä. Coronadon kitarasoundi on viileä, ei siis cool vain kylmähkö. Musiikin lämmityksestä huolen pitävät Payenin fonit sekä rumpali Christophe Lavergnen ja Hubert Dupont’n tiukka komppi. Bändin rokkiosuudet ovat nykyrokkia parhaimillaan. Niissä on annos mahtipontisuutta, mutta hyvin tarkasti muusikot pitävät esityksensä aisoissa. Vauhdikaasti eteenpäin rullaava keikka olisi innostunut varmasti nuortakin yleisöä. Thôtin parasta antia ovat nuorekkuus ja hyvä yhteissoundi. Bändin konserttikokonaisuus sekä musiikin johtoajatus olivat hyvin selkeitä.”
Heikki Keskinen, Satakunnankansa 25.7.2004

Kiertueohjelma:
ke 31.1 Helsinki, Kanneltalo klo 19
to 1.2. Joensuu, ravintolateatteri klo 20
pe 2.2. Oulu, Nuku klo 19
la 3.2. Raahe, Raahen Hovi – Musiikkijuhlat klo 21
su 4.2. Rovaniemi, Wiljami klo 18
ma 5.2. Tornio, Musiikitalo klo 19
ti 6.2. Jyväskylä, Jazzbar klo 21
ke 7.2. Savonlinna, Oopperakellari klo 20
to 8.2. Pori, Palgrem konservatorio klo 19
pe 9.2. Turku, Turun seudun musiikkiopisto
la 10.2. Mariehamn, Winter Jazz Roots & Blues klo 19

Kiertueen yhteistuotanto: Suomen Jazzliitto ja Vapaat äänet. Kiertuetta tukevat: Ranska: Adami, CulturesFrance, Sacem, Spedidam, Kulttuuriministeriö, Ranskan Kulttuurikeskus, Suomi: ESEK.