Nordic Trinity Jazzliiton kiertueella

1143
lukukertaa
Nordic Trinity
Kuva: Maarit Kytöharju.
Nordic Trinity
Kuva: Maarit Kytöharju.

Nordic Trinity-kokoonpanossa kolmen eri sukupolven soittajat yhdistävät voimansa! Yhtyeen esittämä materiaali perustuu soittohetkessä tapahtuvaan luovaan improvisointiin sekä soittajien väliseen mahdollisimman kuuntelevaan ja reagoivaan kommunikointiin. Yhtyeen ohjelmisto koostuu pääasiassa jäsentensä omista sävellyksistä, mutta mukana on myös Tapio Rautavaaran melodioita esitettynä bändin omalla vapaalla tyylillä, joka edustaa tyylillisesti rohkean mielikuvituksellista, herkkää ja yllättävää free jazzia.

Juhani Aaltonen (s. 1935 ) on maailmanluokan saksofonisti, jolle on ominaista vahva tarinankerronta sekä puhutteleva soundi. Suomalaisen jazzin legenda on monivaiheisella urallaan tehnyt aktiivista yhteistyötä mm. suomalaisen jazzin modernistien eli Edward Vesalan, Otto Donnerin, Heikki Sarmannon ja Paroni Paakkunaisen kanssa. Vuonna 1968 Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla palkittu Aaltonen on tuttu myös mm. Tasavallan presidentistä, Suhkan Uhkasta sekä UMO:sta, jonka perustamisessa Aaltonen oli mukana. Yli neljäkymmentä vuotta kestänyt ura jatkuu siis yhä vahvana ja Junnu tunteekin olevansa tällä hetkellä uransa huipulla.

Klaus Suonsaari (s. 1959) on yksi harvoja suomalaisia jazzmuusikoita, jolla on merkittävä kansainvälinen ura. Hän on jo 20 vuoden ajan toiminut New Yorkissa rumpalina ja säveltäjänä. Vuonna 1992 Pori Jazz Vuoden Taiteilija-palkinnolla palkittu Suonsaari on esiintynyt ja levyttänyt lukuisten kansainvälisten huippujazzartistien kuten Geri Allenin, Bob Bergin, Tom Harrellin, Joe Lovanon ja Diana Krallin kanssa. Hänen sävellyksensä Big Foot on levytetty Diana Krallin Stepping Out ja Niels Lan Doky Trio Montmarten Scandinavian Reminiscence CDllä. Suonsaari on myös levyttänyt omalla nimellään lukuisia levyjä, joista mainittakoon uusimmat, Klaus Suonsaari Live in Helsinki (KSJAZZ) ja Klaus Suonsaari/Frank Carlberg Fallingwater (KSJAZZ).

Mikko Iivanainen (s. 1975) tunnetaan parhaiten Free Control-yhtyeen perustajajäsenenä. Hän soittaa myös Loco Motife, Kurkirku ja Johanna Iivanainen bändeissä. Laajan soundivalikoiman omaava kitaristi-säveltäjä on myös Nordic Trinityn alullepanija. Mikko on esiintynyt Ulf Krokforssin, Iro Haarlan, Raoul Björkenheimin, Tom Nekljudovin ja Anders Bergcrantzin kanssa. Hänen sävellyksiä voi kuulla Free Control (MPI) ja Free Control II (MPI) levyillä. Iivanainen soittaa Loco Motifen Penguin Beguine (TUM) sekä JazzEmma ehdokas Johanna Iivanaisen levyillä (Silence). Hän on esiintynyt kansainvälisen Tales-yhtyeen kanssa lukuisilla jazzfestivaaleilla ja klubeilla ympäri maailmaa.

Yhtye julkaisee kiertueella ensimmäisen levynsä, Nordic Trinity Wonders Never Cease (KSJAZZ).

Juhani Aaltonen saksofoni
Mikko Iivanainen kitara
Klaus Suonsaari rummut

Kiertueaikataulu:
22.2.ke Helsinki, Umo Jazz House klo 21
23.2.to Kotka, Kairo klo 20
24.2.pe Joensuu, Teatteriravintolan terassi klo 21
25.2.la Kuopio, DNA Jazzklubi klo 21
1.3.ke Turku, Monk-jazzklubi klo 21
2.3.to Jyväskylä, Jazzbar klo 21
3.3.pe Oulu, NuKu klo 19
4.3.la Raahe, Tiiranlinna klo 21