Jyväskylä Big Band meets Count Basie

1275
lukukertaa

Jyväskylä Big Band konsertoi torstaina 20.11.2003 klo 21.30 alkaen Jazz Barissa Jyväskylässä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun orkesteri esiintyy tässä maineikkaassa 11 vuotta täyttäneessä jazzravintolassa. Tällä kertaa orkesteri esittää Tapio Maunuvaaran johdolla perinteistä big band ­musiikkia mm. Count Basie Big Bandin tunnetuksi tekemää materiaalia säveltäjinä Sammy Nestico, Neal Hefti ja Diane Schuur. Konsertin laulusolistina kuullaan jyväskyläläistä Aili Ikosta.

Kapellimestari Tapio Maunuvaara on Norrbotten Big Bandin (Ruotsi, Luleå) trumpetisti, joka toimii myös freelancemuusikkona sekä johtaa omaa Hip to Be Bandia. Hän on johtanut ja kouluttanut Jyäskylä Big Bandiä aikaisemmin vuosina 1997, 1998, 1999 ja 2000. Trumpetisti Tim Hagans on toiminut vuodesta 1996 lähtien Norrbotten Big Bandin kapellimestarina ja big band on kehittynyt hänen johdollaan yhdeksi Ruotsin ja Euroopan parhaista big bandeistä. Orkesterin ohjelmisto koostuu traditionaalisesta sekä uudesta nykysäveltäjien big band ­ musiikista. Perustamisestaan lähtien orkesterilta on ilmestynyt useita levytyksiä.

Laulusolisti Aili Ikonen opiskelee tällä hetkellä Maija Hapuojan johdolla Suomalaisessa Konservatoriossa Jyväskylässä. Hän vaikuttaa useissa eri yhtyeissä mm. Kvalda, Voices ja on toiminut myös Salsamania ja El Yoyo-salsayhtyeiden sekä Jyväskylä Big Bandin solistina.

Jyväskylä Big Band on Jyväskylän seudulla asuvien muusikoiden ja musiikinopiskelijoiden ammattimaisesti toimiva kokoonpano. Orkesterin kapellimestarina on toiminut vuodesta 1995 lähtien Ilkka Mäkitalo. Vuosina 1994-2003 big band on konsertoinut useilla kotimaisilla festivaaleilla mm. Jyväskylä Summer Jazz, Lahden Jazztori, Imatra big band festivaalit sekä tehnyt konserttimatkat Kuubaan, Prahaan ja Pietariin. Big bandillä on ollut monia koti- ja ulkomaisia solisteja mm. Antti Rissanen, Kari ’Sonny’ Heinilä, Jukka Perko, Rebeca Mauleon Santana, Stuart Hall ja Petri Juutilainen. Jyväskylä big band tähtää monipuolisuuteen; se on erikoistunut salsa- ja maailmanmusiikkiin sekä suomalaiseen big band -musiikin esittämiseen, mutta esittää tarvittaessa vaikka soul-ohjelmistoakin.

Jyväskylä Big Band kapellimestarivieraanaan Tapio Maunuvaara (Ruotsi),
laulusolistina Aili Ikonen
Ohjelmistossa Count Basie Big Bandin ohjelmistoa
mm. Sammy Nestico, Neal Hefti, Diane Schuur
Jazz Bar, Puistokatu 2-4, Jyväskylä