Simons, Jan & Schultz, Max: Ghost

1845
lukukertaa

2010 Rithem Music 0005

Photo: Peter Collie ; Design: Mika Wist.

1.Goodbye sister (Simons)
2.Ghost (Simons)
3.Dirty old men (Schultz)
4.Song for Sco (Schultz)
5.Aftertouch (Simons)
6.Sensitivity (Simons)
7.Cream (Simons)
8.Crank me (Simons)
9.Sweet relief (Simons)

Max Schultz (g), Jan Simons (b), Markus Ketola (dr).

+ 2, 3, 5, 7: Jim Beard (keyb)
+ 9: Jesper Nordenström (org)
+ 9: Poogie Bell (dr)

Mixed by Moh Denebi at Mohito, Stockholm
Mastered by Björn Engelmann at Cutting Room
Executive producer: Jan Simons

Arvio: 3,5 tähteä

Basisti Jan Simons on vaikuttanut ensin Pohjanmaalla ja sitten pääkaupunkiseudulla. Simons tunnetaan ahkerana organisaattorina, monien klubien ja jamien isäntänä. Viime aikoina Simons on siirtynyt toimimaan myös Ruotsissa jazzin ja klubimusiikin markkinoilla. Simonsin levyttävistä projekteista tuorein on saanut tähdekseen ruotsalaisen veteraanikitaristin Max Schultzin. Hän on saanut suurimmat saundi-innoituksensa John Scofieldiltä, mutta persoonallistakin annettavaa on kyllin. Tällä levyllä Schultzin soitossa tenhoavat etenkin juureva bluespohjaisuus ja balladien intiimi fiilistely. Puolet kappaleista vedetään kvartetilla, jossa trioa avittaa kosketinsoittaja Jim Beard. Muita vieraita ovat päätöskappaleen urkuri Jesper Nordenström ja rumpali Poogie Bell.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 11/2010.