GPV: Trombi7708

1701
lukukertaa

2009 Hilland Records HRCD 1003

GPV

Cover design, layout & photographs by Topi Karvonen.

1.The wind across the border
2.Met-el
3.Nora paid
4.Air dance
5.Taavi Nastola
6.Sara’s Paris

Improvised compositions 1, 3 & 6 by GPV, 2, 4 & 5 by GPV & Panu Syrjänen.

Antti Vuorenmaa (g), Eero Grundström (p, harmonium), Sara Puljula (b), Panu Syrjänen (sax).

Produced by Antti Vuorenmaa
Recorded at Finnvox by Antti Vuorenmaa with the assistance of Risto Hemmi
Mixed by Antti Vuorenmaa at Plutokerho
Mastered by Pauli Saastamoinen at Finnvox

Arvio: 3,5 tähteä

Antti Vuorenmaa soittaa kitaraa Emmin yhtyeessä ja on tehnyt kappaleita Kari Tapiollekin, mutta nyt improvisoidaan vapaasti. Vuonna 2007 perustetussa GPV:ssä Vuorenmaan kumppaneita ovat lähinnä nykykansanmusiikin puolella kunnostautuneet basisti Sara Puljula ja pianoa sekä harmoonia soittava Eero Grundström. Levyllä kolmen kappaleen verran vieraileva saksofonisti Panu Syrjänen jättää hänkin ison jäljen. Syrjänen tunnetaan rhythm and bluesin ja soul jazzin parista (mm. Bockhill Special, Oiling Boiling, Soultwisters), mutta nyt irtoaa vapaampi improvisaatio sangen räväkästi. Syrjänen viekin musiikkia etno/klassishenkisistä maalailuista freejazzin suuntaan. Mitä isompi porukka, sitä vaikeampi vapaata improvisaatiota on saada pysymään ns. kasassa. GPV:tä auttaa pitkä yhteinen taival, ja studiossa onkin onnistuttu luomaan jänteviä ja jänniä kokonaisuuksia.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 19/2009.