tttrio: Ringaren

1702
lukukertaa

2008 Pilfink Records JJVCD-56

tttrio: Ringaren

Cover art by Jacob Öhrvall ; Layout by Heikki Kotilainen.

1.Preludi (Turunen)
2.Skalle & Sharon state of mind (Turunen)
3.Fantasia I (Turunen)
4.Valssi (Turunen)
5.I’ll remember March (Öhrvall)
6.Fresh winds (Turunen)
7.Ringaren (Öhrvall)
8.Fall (Turunen)
9.5 years (Öhrvall)
10.Nicke (Nilsson)
11.Louise (Nilsson)

Tuomas Turunen (p), Jacob Öhrvall (b), Christian Nilsson (dr).

Recorded 12/2007 at Studio Epidemin, Gothenburg by Henrik Cederblom
Mixed by mastered by Jarmo Kähkönen

Arvio: 3,5 tähteä

Tässäpä taas yksi uusi pianotrio kotimaisen jazzin kentälle, tosin Tuomas Turusen tukena on kaksi nuorta ruotsalaista soittajaa. Formaatissa on nykyään vaikea erottua, tarjontaa kun todellakin riittää. Ja sittenkin: kovin kauaa ei tarvitse Tuomas Turusen soittoa kuunnella, kun herkkä kosketus ja kaunis melodinen muodonta valloittavat. Ehkäpä trio erottuukin juuri sillä, ettei se yritä liikaa. Itsevarma ja pinnistelemätön ote tuottaa kaunista pohjoismaista pianojazzia, joka sopii hyvin samaan hyllyyn esimerkiksi Joona Toivasen, Samuli Mikkosen ja Riitta Paakin kanssa. Levyn alkupuolella musiikki leijailee kevyen irtonaisesti, mutta loppua kohden viivytään yhä vankemmin meditatiivishenkisissä syvyyksissä. Länsimaisen taidepianon perinne, minimalismikin, ja tietysti jazz sulautuvat tttriolla jo hyvin kypsästi yhteen.

Arvio on julkaistu myös BTJ Finland Oy:n BTJ Kirjossa 2/2009.