Pori Jazzin ensimmäiset esiintyjät julki

192
lukukertaa
Teppo Mäkysen The Stance Brothers esiintyy kesäällä Porissa.

Pet Shop Boys ja Jason Derulo tähdittävät ensi kesän Pori Jazzia. Lokkilavan kansainvälisiä jazzvieraita ovat mm. Myra Melford ja Kurt Rosenwinkel ja kotimaisia puolestaan mm. Verneri Pohjola: Monkey Mind sekä Lassy-Eskola: Nordic Stew. Luvassa on myös huippuesiintymiset Olavi Uusivirralta ja Anna Puulta.

Britannian tunnetuin duo Pet Shop Boys esittää suurimmat hittinsä heinäkuussa Kirjurinluodossa. Pori Jazzin konsertti torstaina 18.7. on osa Pet Shop Boysin laajaa Dreamworld, The Greatest Hits Live -kiertuetta. Kirjurinluodossa kuullaan yhtyeen kaikki 22 Euroopan Top 10 -hittiä. Pet Shop Boysin tunnetuimpia kappaleita ovat mm. West End Girls, It’s A Sin, Suburbia, Always On My Mind ja Go West ja duon musiikkia on myyty yli 50 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti.

Yhdysvaltalainen laulaja, tanssija ja näyttelijä Jason Derulo on Kirjurinluodon konserttipuiston päänimi perjantaina 19.7. Musiikkiurallaan yli 250 miljoonaa singlejulkaisua myyneen Derulon suurimpia hittejä ovat muun muassa Want to Want Me, Whatcha Say, In My Head ja If I’m Lucky. Jason Derulon musiikissa yhdistyvät pop, R&B ja elektroninen tanssimusiikki EDM.

Torstaina 18.7. festivaalilla esiintyvät lisäksi brittiartisti Sophie Ellis-Bextor, jonka tunnetuin kappale on jättihitti Murder on the Dancefloor, modernin pianojazzin kärkinimi Myra Melford Fire & Water Quintetin kera ja Kurt Rosenwinkel Quartet ”The Next Step Reunion Tour”. Kotimaista väriä tuovat mm. Lassy-Eskola: Nordic Stew, Inginmaa/Hypnomen, Tinyhawk & Bizarro sekä Selma Savolainen in the Shade.

Perjantaina 19.7. festivaalilla esiintyvät Jason Derulon lisäksi yhdysvaltalainen Knower sekä kotimaisista mm. rap-artisti Jambo ja rumpali Teppo Mäkysen The Stance Brothers -projekti. Tulevana kesänä vain kaksi keikkaa tekevä Olavi Uusivirta nähdään laajennetun kokoonpanon kera Porissa.

Lauantaina 20.7. festivaalilla esiintyvät yhdysvaltalainen Sungazer ja kotimaisista artisteista mm. Antti Autio, Verneri Pohjola: Monkey Mind, Olli Ahvenlahti New Quintet ja Anna Puu.