Jyväskylässä kesäistä jazziskelmää

580
lukukertaa

Jazz Jkl Collectiven jazzklubilla Popparissa soi torstaina 14.7. lattarimausteinen jazziskelmä. Klubin solistivieraina ovat laulaja Sini Pajunen ja saksofonisti Markku Rinta-Pollari, ja se käynnistää Jazz Jkl:n loppukesän ja alkusyksyn ohjelman.

Jazzmusiikin vaikutus oli voimakasta suomalaiseen sotien jälkeiseen iskelmä- ja tanssimusiikkiin. Radio ja äänilevyteollisuus saivat aikaan sen, että vaikutteita voitiin vihdoin hakea muutenkin maailman eri kolkista. Etelä-Amerikan lattarirytmeistä saatiin aineksia niin tangoihin kuin muihinkin rytmilajeihin. 

Jazz Jkl Collective on sovittanut ohjelmistoonsa suomenkielisten jazziskelmistä monipuolisen kattauksen, jossa on mukana niin käännöskappaleita ja kuin kotimaista klassikoita, joiden tehtailussa ja esittämisessä merkittävimpiä olivat Erik LindströmToivo KärkiLaila KinnunenOlavi Virta ja Helena Siltala. 

Sini Pajunen – laulu
Markku Rinta-Pollari – saksofoni
Tuomas Paukku – kitara
Marian Petrescu – piano
Pekka Törmänen – kontrabasso
Kasper Halttunen – rummut

Torstain jazzklubi: Jazziskelmää! Ravintola Popparissa to 14.7. klo 19. Liput 15/10 €.

Lippujen ennakkovaraus:

forms.gle/oERLgLo7ePGJA97r5

Tapahtuma Facebookissa:fb.me/e/1T7nhLZm9

www.jazzjkl.fi

www.fb.com/jazzjkl

instagram.com/jazzjkl/